Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνία - "Έλληνες αγοράζουν ακόμα και ψωμί από τα Σκόπια!"

Όπου και να γυρίσεις το βλέμμα σου, θα δεις ταμπέλες στα ελληνικά, που διαφημίζουν φθηνά προϊόντα και υπηρεσίες. Στα μαγαζιά, ακόμη και στις λαϊκή αγορά της Τρίτης και της Πέμπτης θα περπατάς και θα ακούς δίπλα σου να μιλούν ελληνικά και να συζητούν για την φτήνια όλων των προϊόντων.

Μια φτήνια που, όπως λέει και η παροιμία, «τρώει τον παρά» των κατοίκων της βόρειας Ελλάδας που καθημερινά συνωστίζονται στους μεθοριακούς σταθμούς για ένα πέρασμα στα Σκόπια και τη Βουλγαρία. Για παράδειγμα, το κούρεμα έχει μόλις δύο ευρώ στο Μοναστήρι των Σκοπίων και ο κόσμος πηγαίνει στη γειτονική χώρα όχι μόνο για ψώνια, αλλά και για καφέ, για βόλτα, με τραγικές συνέπειες τόσο για την αγορά της bόρειας Ελλάδας όσο και για τα έσοδα του κράτους.

Σύμφωνα με υπολογισμούς των εμπορικών επιμελητηρίων των ακριτικών μας νομών, περισσότερα από 15 εκατ. ευρώ "ζεστού" ελληνικού χρήματος διαρρέουν κάθε μήνα προς τις γειτονικές μας χώρες, Βουλγαρία και Σκόπια, για την αγορά υπηρεσιών και προϊόντων. Στην κορυφή των προτιμήσεων των Eλλήνων καταναλωτών είναι τα προϊόντα ένδυσης και υπόδυσης, η βενζίνη, οι οδοντιατρικές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες κομμωτηρίου, ενώ πολλοί είναι αυτοί που αγοράζουν ακόμη και τα τρόφιμα της εβδομάδας. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS