Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Μέχρι τέλη Ιουλίου η λύση για Ελλάδα !"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ακόμα και την τελευταία στιγμή η Ε.Ε. αδυνατεί να κατανοήσει το προφανές .Δεν μπορεί να "παίζει" με τις αντιστάσεις των οίκων αξιολόγησης γιατί μια Ελληνική επιλεκτική χρεοκοπία θα φέρει τσουνάμι στην ΟΝΕ. Ευρωομόλογο και "σκούπισμα" όσων διαθέσιμων ομολόγων μας στη δευτερογενή αγορά και βλέπουμε!! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...


Επισπεύδονται οι εργασίες για την συγκρότηση του δεύτερου σχεδίου βοήθειας προς την Ελλάδα προκειμένου να βρεθεί λύση μέχρι τα τέλη του μήνα, αναφέρει η γαλλική οικονομική εφημερίδα Les Echos, σε ανταπόκρισή της από τις Βρυξέλλες με τίτλο "Παραμένει διχασμένη η Ευρώπη για την ελληνική διάσωση".

Στους διπλωματικούς κύκλους, προσθέτει το δημοσίευμα, υπογράμμιζαν ότι πέραν του ελληνικού σχεδίου, το διακύβευμα ήταν η καλύτερη δυνατή απάντηση στις απειλές μετάδοσης της κρίσης δημοσίου χρέους, με την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Σταθερότητας. Κυρίως, δίνοντάς του την δυνατότητα να επεμβαίνει στην δευτερογενή αγορά, επαναγοράζοντας κρατικά ομόλογα. Για την Ελλάδα, μια τέτοια επαναγορά θα επέτρεπε το πάγωμα ενός μέρους του χρέους της, κι επομένως θα επέτρεπε στη χώρα να προσδοκά σε πιο υποφερτά επιτόκια δανεισμού.

Κακοφωνία
Η Γερμανία, επί μακρόν αντίθετη σε μια τέτοια επιλογή, μοιάζει να το σκέφτεται. Ετσι δείχνει και η χθεσινή δήλωση ενός εκ των ισχυρών προσωπικοτήτων του κυβερνώντος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, του Νόρμπερτ Μπάρτλε, ο οποίος υποστήριξε πως πρέπει να εξεταστεί η δυνατότητα αυτή.

Στον αντίποδα, ωστόσο, ο νέος πρόεδρος της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας, Γενς Βάιντμαν, πρώην σύμβουλος της καγκελαρίου Μέρκελ, εκτιμά ότι δεν πρέπει να προχωρήσουμε σε αυτό το δρόμο και δηλώνει την αντίθεσή του στη συμμετοχή των ιδωτών επενδυτών στη διάσωση της Ελλάδας, ερχόμενος σε αντίθεση με τις απόψεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. (Διαβάστε περισσότερα..)

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS