Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Αυξημένα έως και 200% τα νέα τεκμήρια διαβίωσης"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Το αφορολόγητο έχει καταργηθεί έτσι κι αλλιώς από το ελάχιστο τεκμαρτό κόστος διαβίωσης αφού το ξεπερνά ακόμα και το ετήσιο επίδομα ανεργίας! Είναι δεδομένο ότι θα προκύψουν αρκετές αδικίες από τη στιγμή που το κόστος συντήρησης που υπολογίζουν για εξοχικά και ανεκμετάλλευτες κληρονομιές δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Παγίδες με αυστηρά τεκμήρια για σπίτια, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, αεροσκάφη, πισίνες, δίδακτρα και οικιακούς βοηθούς στις οποίες μπορεί να πέσουν και οι «μη έχοντες» έχει στήσει το υπουργείο Οικονομικών με σκοπό την είσπραξη το νέο έτος ποσού άνω του ενός δισ. ευρώ.

Τα νέα αυξημένα τεκμήρια έως και 200% σε σχέση αυτά που ισχύουν σήμερα σε συνδυασμό με τη μείωση του αφορολογήτου ορίου στα 5.000 ευρώ θα οδηγήσουν χιλιάδες φορολογούμενους με ιδιαίτερα χαμηλά εισοδήματα στην καταβολή φόρων, δεδομένου ότι θα φορολογηθούν όχι για τα πραγματικά τους εισοδήματα αλλά με τεκμαρτό τρόπο. Ακόμα και κάποιος που θα υποβάλει φορολογική δήλωση με μηδενικό εισόδημα αλλά έχει κύρια κατοικία 50 τ.μ. και ένα αυτοκίνητο 1.200 κυβικών εκατοστών θα του αναλογεί φόρος ύψους 400 ευρώ. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_100060_29/12/2011_467547


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS