Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Κυνηγούν ευκαιρίες (και) στην Ελλάδα"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Οι τράπεζες καταρρέουν και βγάζουν στο σφυρί περιουσιακά στοιχεία και μέχρι πρότινος υγιείς εταιρείες οδηγούνται σε λουκέτο, ανοίγοντας το δρόμο σε φθηνές τοποθετήσεις σε στρατηγικούς τομείς από μεγάλα επενδυτικά funds  Το ζήτημα, πέρα από όλα τα άλλα, είναι οι όποιες επενδύσεις να είναι μακροπρόθεσμες, να αποφέρουν επιπρόσθετη αξία στην αγορά και να δημιουργήσουν θετικό κλίμα ανάταξης της οικονομίας. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Πυρετός εξαγορών περιουσιακών στοιχείων που έχουν στα χέρια τους ευρωπαϊκές χώρες ή τράπεζές τους έχει καταλάβει τα αμερικανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και ιδιαίτερα εταιρείες επενδύσεων (hedge funds και private equity funds) που βλέπουν να δημιουργούνται ευκαιρίες για «φθηνά ψώνια» στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, λόγω της κρίσης χρέους.

Οι αμερικανικές τράπεζες και επενδυτικές εταιρείες στέλνουν τα λαγωνικά τους παντού, από την Ελλάδα έως την Ιρλανδία και από την Πορτογαλία έως τη Γερμανία, αναζητώντας ακίνητα ή εταιρείες-φιλέτα σε πολύ χαμηλές τιμές, σύμφωνα με αποκαλυπτική έρευνα των «Τάιμς της Νέας Υόρκης».

Είναι ενδεικτικό ότι, σύμφωνα με μελέτη αναλυτή της Morgan Stanley, οι ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένεται να πουλήσουν μέσα στον επόμενο ενάμιση χρόνο περιουσιακά στοιχεία τριών τρισεκατομμυρίων δολαρίων επειδή έχουν ανάγκη από ρευστότητα. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4682795


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS