Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "«Καμπανάκι» για έξοδο από το ευρώ"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Διαδικασία αποβολής από το ευρώ μπορεί να μην υπάρχει αλλά αν κριθεί ότι η πληρωμή των cds είναι πιο συμφέρουσα από το δανεισμό της Ελλάδας, κάλλιστα μπορούν να τον σταματήσουν αφήνοντας σε εμάς την απόφαση αν θέλουμε να πάμε στη δραχμή ή να μείνουμε στο ευρώ περικόπτοντας απότομα τα δημόσια έξοδα (και μισθούς, συντάξεις) κατά ένα υψηλότατο ποσοστό! Βέβαια αυτό που μάλλον παραβλέπουν οι Ευρωπαίοι είναι ότι το συστημικό ζήτημα χρέους και οι παραγωγικοί ανορθολογισμοί δεν θα λυθούν με την απομάκρυνση της χώρας μας από την ΟΝΕ! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

«Καμπανάκι» ότι στην περίπτωση που σταματήσουν οι μεταρρυθμίσεις θα ανασταλεί και η βοήθεια της ΕΕ προς την Ελλάδα χτυπά ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank, Τόμας Μάιερ, υποστηρίζοντας ότι η έξοδος της χώρας μας από το ευρώ δεν πρέπει να θεωρείται ταμπού.

Σύμφωνα με τον κ. Μάιερ, η Ελλάδα κινδυνεύει να βρεθεί σε μεταρρυθμιστική στασιμότητα. Να μην μπορεί δηλαδή να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τη σύμβαση δανεισμού της, με αποτέλεσμα να ανασταλούν τα προγράμματα βοήθειας προς αυτήν. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63595636


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS