Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνία - "Χριστούγεννα στο δρόμο"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Μια χώρα που η ενδοοικογενειακή στήριξη και η κοινωνική αλληλεγγύη είχαν κρατήσει σε περιορισμένο βαθμό το φαινόμενο των αστέγων, έρχεται να αντιμετωπίσει μια πρωτοφανή έκρηξη εξαθλίωσης χιλιάδων πολιτών που βρίσκονται από τη μια μέρα στην άλλη αντιμέτωποι με την ανεργία και την οικονομική δυσπραγία. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Χαρακτηριστικά ανθρωπιστικής κρίσης λαμβάνει η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας με τους εκατοντάδες ανθρώπους, που εξαιτίας της ύφεσης και της ανεργίας υποχρεώθηκαν να μένουν στον δρόμο.

Φέτος πλάι στις στολισμένες βιτρίνες του κέντρου, τα δέντρα και τα πολύχρωμα φώτα βλέπει κανείς και μερικά χαρτόνια, δυο κουβέρτες και τσάντες. Είναι το κατάλυμα των ανθρώπων που θα περάσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων σε παγκάκια, πλατείες, εγκαταλελειμμένα κτίρια μέσα σε αυτοσχέδια καταλύματα.

Οι οργανώσεις υπολογίζουν ότι σχεδόν μία μικρή πόλη περισσότερων από 20.000 ανθρώπων δεν έχουν πλέον στέγη και βιώνουν την πιο ακραία μορφή φτώχειας. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=113665&catID=3


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS