Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Διεθνή - Στέλνει στρατό στα σύνορα με τη Συρία η Άγκυρα

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Η πραγματική ανησυχία της Τουρκίας είναι ότι η ενίσχυση των απελευθερωτικών κινημάτων σε όλο τον αραβικό κόσμο μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο συντονισμένη προσπάθεια αυτονόμησης των Κούρδων (από Συρία και Τουρκία) που υπό συνθήκες θα μπορούσε πλέον να γίνει ανεκτή από τη διεθνή κοινότητα. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Αν και δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως οι Τούρκοι προτίθενται να εισβάλουν στη Συρία, εντούτοις οι παραπάνω στρατιωτικές κινήσεις φανερώνουν τον βαθμό της τουρκικής ανησυχίας για όσα συμβαίνουν στην άλλη πλευρά των συνόρων.

Πιο συγκεκριμένα, η Αγκυρα φοβάται μήπως οι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), εκμεταλλευόμενοι το χάος, καταφέρουν να ενισχύσουν τη δύναμή τους στη βόρεια Συρία, μια περιοχή της οποίας ο πληθυσμός αποτελείται άλλωστε σε μεγάλο βαθμό από Κούρδους (συνολικά στη Συρία λέγεται πως ζουν περίπου 2 εκατομμύρια Κούρδοι).

Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές της συριακής αντιπολίτευσης, ένοπλες ομάδες που πρόσκεινται στο PKK φέρονται ήδη να ελέγχουν περιοχές κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63691914

Share
Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS