Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Μετεκλογική ανάκαμψη του οικονομικού κλίματος

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Η αγορά αντιδρά θετικά στα πρώτα βήματα ανάκτησης της αξιοπιστίας και της υπευθυνότητας από κυβερνητικής πλευράς. Βλέπει μεταρρυθμίσεις που αποφεύγονταν να προωθούνται και ειλικρινή διάθεση να στηριχτεί το επενδυτικό περιβάλλον κι αυτό ακριβώς επικροτεί. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Aνάκαμψη του οικονομικού κλίματος τον Iούλιο κατά δύο μονάδες καταγράφει η μηνιαία έρευνα οικονομικής συγκυρίας του IOBE, η οποία αποδίδεται στη βελτίωση των επιχειρηματικών προσδοκιών κυρίως στο λιανικό εμπόριο και τις κατασκευές, αλλά και από την άνοδο της καταναλωτικής εμπιστοσύνης για πέμπτο διαδοχικό μήνα. Οι προσδοκίες στη βιομηχανία υποχωρούν οριακά, ενώ στις υπηρεσίες παραμένουν αμετάβλητες τον Ιούλιο.

Θετικά φαίνεται να λειτούργησε, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του IOBE, η συγκρότηση κυβέρνησης κυρίως στην καταναλωτική εμπιστοσύνη, όπου φαίνεται να υπάρχουν μετεκλογικές προσδοκίες για επικείμενες αλλαγές στην εφαρμοζόμενη πολιτική.

Οι επιχειρηματικές προσδοκίες γενικά είναι πολύ συγκρατημένες, καθώς αυτό το οποίο αποτιμάται θετικά είναι κυρίως η εντονότερη κινητικότητα της κυβέρνησης, σε σχέση με την αδράνεια των προηγούμενων μηνών. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_03/08/2012_491114

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS