Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - «Εκπτώσεις» στον νόμο για τα ΑΕΙ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Αξιολόγηση, όροι χρηματοδότησης, τρόπος εκλογής πρυτάνεων, άρση ασύλου! Αναγκαίες βασικές έννοιες που θα διέπουν τις αλλαγές στο σχετικό νόμο που προφανώς και θα κινείται στο αρχικό πνεύμα του, άρροντας επιμέρους περιορισμούς για τους όποιους είχε εξαρχής εκφράσει αντιρρήσεις η ΝΔ. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Σε τροποποιήσεις του νόμου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση - με την αποδοχή βασικών θέσεων των πανεπιστημιακών που αντιδρούσαν στην εφαρμογή του - προχωρά το υπουργείο Παιδείας, καταθέτοντας σήμερα νομοσχέδιο το οποίο περιλαμβάνει αλλαγές στις ισχύουσες διατάξεις.

Υποχωρώντας στις έντονες αντιδράσεις πανεπιστημιακών και με διακηρυγμένο στόχο την ομαλή λειτουργία των πανεπιστημιακών και τεχνολογικών ιδρυμάτων από τον Σεπτέμβριο, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος προωθεί βασικές αλλαγές, χωρίς όμως - όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση - να αλλοιωθεί η φιλοσοφία του νόμου, ο οποίος είχε ψηφιστεί με ευρύτατη πλειοψηφία 255 βουλευτών.

Επτά είναι οι βασικές αλλαγές που θα περιλαμβάνονται αύριο στο σχέδιο νόμου: εξάντληση της θητείας των πρυτανικών Αρχών, δυνατότητα επιστολικής ψήφου για την εκλογή των πανεπιστημιακών-μελών των Συμβουλίων Διοικήσεως, καθώς και άρρηκτη σύνδεση της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων με την εφαρμογή του νέου νόμου είναι μερικές από αυτές. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4741756

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS