Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Διεθνή - Χρεοκόπησε και τρίτη πόλη στην Καλιφόρνια

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Σκάνε το ένα μετά το άλλο τα δημοσιονομικά κανόνια σε Αμερικανικούς δήμους ελέω υψηλών δεσμεύσεων για ασφαλιστικές παροχές! Μόνο που η διαχείριση των ζητημάτων περνά μέσα από μια πιο συγκροτημένη κεντρική διάρθρωση που συνδυάζει την προστασία με την εξυγίανση. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ο δήμαρχος Πάτρικ Τζ. Μόρις και το δημοτικό συμβούλιο τoυ Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια, όπου ζουν 210.000 κάτοικοι, υπέβαλαν αίτηση υπαγωγής στο Άρθρο 9 για προστασία από τους πιστωτές.

Σκοπός είναι το πάγωμα των νομικών απαιτήσεων των πιστωτών μέχρι την άρση του καθεστώτος χρεοκοπίας. Πρόκειται για τη τρίτη σε σειρά πόλη της Καλιφόρνια από τον Ιούνιο, που υποβάλει αίτηση υπαγωγής στο Άρθρο 9, μετά από τις πόλεις Στόκτον και Μάμοθ Λέικς, ενώ υπάρχουν πολλές ακόμα στην πολιτεία που αντιμετωπίζουν σοβαρά δημοσιονομικά προβλήματα

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του δημοτικού συμβουλίου το έλλειμμα του φετινού προϋπολογισμού της πόλης αναμένεται να υπερβεί τα 45 εκ. δολάρια, κυρίως εξαιτίας του χρέους για παροχή συντάξεων, που ανέρχεται σε 195 εκ., για ιατροφαρμακευτικές παροχές σε συνταξιούχους (61 εκ. δολάρια) και μισθούς και εργασιακά επιδόματα (40 εκ. δολάρια).

Αλλά και άλλοι δήμοι των ΗΠΑ παρουσιάζουν αδυναμία να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις για υψηλές συντάξεις και μισθούς - κυρίως των πυροσβεστών και των αστυνομικών - των προηγούμενων ετών, πριν σκάσει η φούσκα του στεγαστικού τομέα και πριν η ανεργία φτάσει να σημειώνει τόσο μεγάλα ποσοστά. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=469640

Share
Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS