Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS , NEWS - Blogs - Το σχέδιο των 40 ημερών του Αντ. Σαμαρά

Με βασική επιδίωξη την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας, προκειμένου να συνεχιστεί η χρηματοδότησή της από τους δανειστές της, η κυβέρνηση Σαμαρά επεξεργάζεται σχέδιο 40 ημερών.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής το σχέδιο της κυβέρνησης εκπονείται υπό το βάρος της προειδοποίησης Μπαρόζο, πως κάποιες χώρες φλερτάρουν με σχέδιο για «βόρειο» ή «νότιο» ευρώ, και κάθε άκαιρο αίτημα γα επιμήκυνση μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης.

Η κυβέρνηση έχει στόχο να στείλει σαφέστατα μηνύματα αποφασιστικότητας στις Βρυξέλλες εστιάζοντας στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων. Θα δώσει έμφαση στην αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ, των Κρατικών Λαχείων και του Ελληνικού ενώ θα επιταχύνει τις διαδικασίες ως προς το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Επίσης στη «φαρέτρα» της έχει μέτρα για τη διετία 2013-2014, όπως η περικοπή των εφάπαξ, η κατάργηση του ποσοστού της συμμετοχής ύψους 51% του Δημοσίου στις ΔΕΚΟ και προώθηση άλλων 200 συγχωνεύσεων και καταργήσεων φορέων μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, , στις 25 και 26 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν, συναντήσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι. Ο κ. Σαμαράς προγραμματίζει συναντήσεις με τον επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν–Κλοντ Γιουνκέρ, την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, και τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

ΠΗΓΗ: BRIEFINGNEWS.GR
http://www.briefingnews.gr/politiki/item/31028-to-chedio-t%CE%BFn

Share
Tags: BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS