Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - "Σοκ & δέος ο λογαριασμός με τα νέα μέτρα"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ένα τσουνάμι υφεσιακών μέτρων που ούτε τα δομικά ζητήματα ανταγωνιστικότητας της χώρας αγγίζουν, ούτε ασχολούνται με τη δημιουργία άμεσων προϋποθέσεων για την ανάκαμψη κι αφήνουν αίολα τα όποια θετικά αποτελέσματα για το έλλειμμα και το χρέος από την ολοκλήρωση του PSI. Η αναστροφή της δυναμικής του χρέους απαιτεί άμεση ανάπτυξη κι όχι τιμωρητική διάθεση απέναντι στους Έλληνες πολίτες. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Η κυβέρνηση συμφώνησε να προχωρήσει σε περικοπές δαπανών 3,2 δισ. ευρώ για φέτος και πρόσθετες παρεμβάσεις 10,8 δισ. ευρώ για την τριετία 2013 - 2015. Ένα «εξοντωτικό» πακέτο μέτρων περιλαμβάνεται στο νέο Μνημόνιο, το οποίο αποτελεί επί της ουσίας... διαβατήριο για την εξασφάλιση του δανειακού προγράμματος ύψους τουλάχιστον 130 δισ. ευρώ αλλά και την υλοποίηση του PSI.

Στο κείμενο που προέκυψε μετά από διαπραγμάτευση με την τρόικα και θα πρέπει να αποσταλεί στο ΔΝΤ και το Eurogroup περιέχονται, σύμφωνα με πληροφορίες, επώδυνες παρεμβάσεις όπως δραματικές μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, «κούρεμα» των συντάξεων, απολύσεις στο Δημόσιο, άρση της μονιμότητας στις ΔΕΚΟ με αλλαγές στους κανονισμούς εργασίας οι οποίες θα διευκολύνουν τις αποχωρήσεις, «λουκέτα» σε φορείς του Δημοσίου, «ψαλίδισμα» σε ειδικά μισθολόγια μέχρι τον Ιούνιο, επιβολή εισοδηματικών κριτηρίων για την παροχή κοινωνικών επιδομάτων αλλά και φορο-επιβαρύνσεις με κατάργηση φοροαπαλλαγών και αλλαγές στον ΦΠΑ. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63614234

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS