Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - "Αντ. Σαμαράς: Μετά το PSI πάμε σε εκλογές"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Οι εκλογές ήταν και είναι η μόνη θεσμική διέξοδος και ο μοναδικός δρόμος για μια πολιτική.με διαφορετικές προτεραιότητες που θα επιτρέψει την ταχύτατη ανάκαμψη της χώρας. Γιατί είτε χρεοκοπημένοι είτε όχι, ο τόπος θα χρειαστεί καθαρές, μακροπρόθεσμες λύσεις κι ο καθένας θα πρέπει να εξηγήσει πέρα από τα "όχι" του, με ποιες θετικές πρωτοβουλίες θα αλλάξει το ρου των εξελίξεων, προς ποια κατεύθυνση και με ποιες συνέπειες.  Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Την πρόθεση της ΝΔ να ζητήσει διάλυση της Βουλής και προσφυγή στις κάλπες αμέσως μόλις ολοκληρωθεί το πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων διεμήνυσε ο Αντώνης Σαμαράς, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο κοινωνικής έκρηξης.

Παράλληλα όμως αρχίζουν να καταγράφονται φυγόκεντρες δυνάμεις από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ μετά την απόφαση του προέδρου της κ. Σαμαρά να στηρίξει και να ψηφίσει το νέο μνημόνιο. Παρά την κομματική πειθαρχία που έθεσε νωρίς το μεσημέρι ο κ. Σαμαράς, μετράει τις πρώτες απώλειες.

Ηδη στη συνεδρίαση της ΚΟ που είναι σε εξέλιξη και ασκείται κριτική για την αλλαγή στάσης της ΝΔ, έχουν εκδηλωθεί τα πρώτα «αντάρτικα» με τους βουλευτές Λάρισας κ. Χρ. Ζώη, Εύβοιας κ. Κ. Μαρκόπουλο, Δράμας κ. Μαργ. Τζίμα, Αιτωλοακαρνανίας κ. Δ. Σταμάτη, Χαλκιδικής κ. Γ. Βαγιωνά και Α' Πειραιά κ. Π. Μελά να δηλώνουν πως θα καταψηφίσουν το μνημόνιο.

Εν μέσω των αντιδράσεων των βουλευτών παρενέβη ο κ. Σαμαράς που είπε χαρακτηριστικά προκειμένου να κατευνάσει τα πνεύματα και να απαντήσει σε όσουθς διαφωνούν: «Το “ωσαννά” από το “σταύρωσον αυτόν” απέχει τέσσερις ημέρες...» (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=443165

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS