Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - "Απολύσεις «δικαίων και αδίκων» στο Δημόσιο"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Όπως συνήθως το προφανές είναι το πιο δύσκολο για το Ελληνικό κράτος. Αξιολόγηση βάση αποδοτικότητας κι όχι προϋπηρεσίας ή τυπικών προσόντων. Επανεκπαίδευση και μετατάξεις σε τομείς που χωλαίνουν υπολειτουργώντας και σταδιακή προώθηση των υπολοίπων προς τον ιδιωτικό τομέα ανάλογα με το ρυθμό ανάπτυξης που θα επιτευχθεί τα επόμενα χρόνια! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Χωρίς ατομικές αξιολογήσεις αναμένεται να προχωρήσουν έως το τέλος του έτους οι απολύσεις 15.000 υπαλλήλων στο δημόσιο τομέα, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας. Το υπουργείο παραπέμπει το σύστημα αξιολόγησης των υπαλλήλων σε επόμενη φάση, στο πλαίσιο ριζικού εξορθολογισμού του Δημοσίου.

Οι απολύσεις αναμένεται να προέλθουν από καταργήσεις ζημιογόνων ή άνευ αντικειμένου οργανισμών του Δημοσίου, ενώ από την κατάργηση ενός ΝΠΙΔ ή μίας ανώνυμης εταιρίας του Δημοσίου οι υπάλληλοι αυτόματα θα οδηγούνται σε απόλυση, εάν αποκλειστεί η δυνατότητα μετάταξής τους στο στενό δημόσιο τομέα. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: CITYPRESS
http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=95013

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS