Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - "Η Goldman Sachs «αδειάζει» και πάλι την Ελλάδα"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ο δομικός παράγοντας δημιουργίας της σημερινής χρηματοοικονομικής χρήσης έρχεται να μας δώσει και πάλι τις αδιάψευστες προβλέψεις της για το μέλλον. Αντιμετωπίζουν ως ειδική περίπτωση την Ελλάδα όταν το πρόβλημα είναι απολύτως συστημικό και θεωρούν θετικές τις εξελίξεις στην Πορτογαλία όταν παρά την τυπική τήρηση του μνημονίου οδηγείται σε νέα χρηματοδότηση και πιθανότατα αναδιάρθρωση χρέους. Άλλη μια κορυφαία αξιολόγηση επιπέδου ΑΑΑ!! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Οι πολιτικοί της Ευρωζώνης «έχουν μάθει το μάθημά τους» από τα λάθη και τις επιπτώσεις που είχε στην αγορά το ελληνικό PSI, εκτιμά η Goldman Sachs σε έκθεσή της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, προβλέποντας μάλιστα πως δεν θα υπάρξει εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στην αναδιάρθρωση του χρέους της Πορτογαλίας, αφού η χώρα μας αποτελεί ειδική περίπτωση στον συγκεκριμένο τομέα.

«Η Ελλάδα θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως σημείο αναφοράς από τους επενδυτές και τους φορείς χάραξης πολιτικής σε ενδεχόμενες μελλοντικές αναδιαρθρώσεις χρέους», διευκρινίζει.

«Η απόφαση για την αναδιάρθρωση του πορτογαλικού χρέους το 2012 όχι μόνο θα έπληττε σοβαρά τη φήμη τους, αλλά θα σήμαινε επίσης αποσταθεροποίηση των αγορών για άλλη μια φορά».


ΠΗΓΗ: CITYPRESS
http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=95025

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS