Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - "«Λάθος από την αρχή το πρόγραμμα της τρόικας»"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ακριβώς επειδή η αποτυχία της μονομερούς λιτότητας έχει γίνει αποδεκτή ακόμη κι από αρχικούς ένθερμους υποστηρικτές του μνημονίου, αυτή είναι η στιγμή τόσο για μια στιβαρή διαπραγμάτευση βάση αποτελεσμάτων και προοπτικής της οικονομίας μας με την εν λόγω συνταγή, αλλά ταυτόχρονα και δεσμεύσεις για την άμεση στήριξη μεγάλων έργων υποδομής και στρατηγικών αναπτυξιακών πρωτοβουλιών. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Βολές κατά των τροϊκανών αναφορικά με την πολιτική που ακολουθούν για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης χρέους εξαπολύει ένας εκ των πέντε «σοφών» του Βερολίνου. Ο διακεκριμένος οικονομολόγος, Πέτερ Μπόφινγκερ, μέλος του Συμβουλίου των Εμπειρογνωμόνων της γερμανικής κυβέρνησης, υποστηρίζει ότι το πρόγραμμα για την Ελλάδα συγκροτήθηκε από ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ με εσφαλμένο τρόπο εξαρχής.

Σε συνέντευξή του προς τη «Frankfurter Rundschau» τονίζει ότι η συνέχιση της εξαθλίωσης στην ελληνική οικονομία συνιστά επακόλουθο των όρων λιτότητας που επέβαλε η τρόικα: «Μέσω των μέτρων λιτότητας ηοικονομίαστραγγαλίστηκε. Αυτό είχε ως συνέπεια να αυξηθούν τα ελλείμματα, με αποτέλεσμα η τρόικα να απαιτήσει περισσότερες περικοπές». (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=122120&catID=2

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS