Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Μέρκελ: Η κρίση χρέους θα διαρκέσει πολλά χρόνια"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Για πρώτη φορά γίνεται τόσο ευθεία αναφορά στον έντονο ανταγωνισμό των αναδυόμενων οικονομιών. Αν το συνδυάσουμε με την εμμονή σε μια δημοσιονομική πίεση που μετατρέπει τις αδύναμες οικονομίες, σαν την Ελλάδα, σε χαμηλού κόστους ασφαλείς επενδυτικούς προορισμούς, εξηγούνται πολλές από τις τελευταίες πολιτικές επιλογές της Γερμανίας. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Σε ομιλία της σε εκδήλωση της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης η Άνγκελα Μέρκελ προειδοποίησε ότι θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να ξεπεραστεί η κρίση χρέους, σημειώνοντας ότι επηρεάσει όχι μόνο την Ευρώπη αλλά την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ.

Παράλληλα, σημείωσε ότι εάν δεν ενωθούν οι Ευρωπαίοι δεν θα έχουν καμία πιθανότητα απέναντι σε 1,3 δισ. Κινέζους, 1,2 δισ. Ινδούς αλλά και αναδυόμενες οικονομίες, όπως το Μεξικό και η Βραζιλία, που επιδεικνύουν μεγάλο δυναμισμό.

Μόλις λίγες μέρες μετά την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου η Γερμανίδα καγκελάριος τάχθηκε κατά νέου «κουρέματος» σε άλλα κράτη της ευρωζώνης.

Επιπλέον επανέλαβε την πάγια θέση του Βερολίνου για τροποποίηση των συνθηκών της Ε.Ε. προκειμένου να επιβληθούν πιο αυστηρές κυρώσεις σε όσες χώρες παραβιάζουν το Σύμφωνο Σταθερότητας.


ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=101889&catID=2


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS