Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική - "Διπλή ζαριά με δημοψήφισμα - ψήφο εμπιστοσύνης"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ζαριές στην πλάτη τηςχώρας δεν επιτρέπονται, ούτε για αστείο! Όσο κι αν προσπαθεί ο Παπανδρέου δεν μπορεί να ταυτίσει τον εαυτό του με τη σωτηρία της χώρας, ακόμα κι αν χρησιμοποιήσει τους πιο γραφικούς κι επικίνδυνους εκβιασμούς. Η προσωπική αποχώρηση του είναι πλέον προδιαγεγραμμένη. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Πολιτικό σεισμό προκάλεσε η απόφαση του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε δημοψήφισμα υπέρ ή κατά της δανειακής σύμβασης, ζητώντας παράλληλα από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν τις επιλογές του.

Με μια κίνηση υψηλού ρίσκου, που βάζει "φωτιά" στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, ο Γιώργος Παπανδρέου επιχειρεί να παρέμβει αποφασιστικά στις εξελίξεις και να τις επιταχύνει, ξεκαθαρίζοντας ότι στις προτεραιότητές του δεν είναι οι πρόωρες εκλογές.

Αναμενόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, καθώς όλοι αναγνώριζαν την ανάγκη διαχείρισης του εκρηκτικού κλίματος και πολλοί έθεταν το ζήτημα ανάληψης άμεσα πολιτικών πρωτοβουλιών. Ελάχιστοι όμως ήξεραν πριν ανέβει στο βήμα της αίθουσας στη Γερουσία ότι μετά από πενήντα λεπτά ομιλίας θα κατέληγε στην ανακοίνωση της απόφασής του για δημοψήφισμα -υπέρ ή κατά της νέας δανειακής σύμβασης- και για αίτημα ψήφου εμπιστοσύνης προς τους βουλευτές του. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63509100


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS