Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Λογική η αναζήτηση κινεζικής βοήθειας κατά τον Τρισέ"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Οι Κινέζοι έχουν δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο ότι δεν είναι υπέρ των μαζικών τοποθετήσεων σε άλλες αγορές πλην της Αμερικανικής, κι ότι βασικό προαπαιτούμενο κάθε κίνησης τους είναι το πολιτικό πλαίσιο και η ισχύ που θα συνεπάγεται! Το κωμικοτραγικό βέβαια είναι η στάση Τρισέ που εκεί που έβλεπε σχέσεις εξάρτησης αναζητεί τώρα στήριξη! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ αρνήθηκε ότι οι χώρες της ευρωζώνης αναμένεται να δημιουργήσουν μια σχέση εξάρτησης με την Κίνα και χαρακτήρισε «απόλυτα φυσικό» το να προσπαθήσει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) να βρει περισσότερα χρήματα.

Οι επικεφαλής του EFSF συναντούν Κινέζους αξιωματούχους σε μια προσπάθεια να ενίσχυσης του ταμείου. Ο διευθύνων σύμβουλος του EFSF βρίσκεται στο Πεκίνο, όπου εκτιμάται ότι αναζητά ενίσχυση 100 δισ. δολαρίων.

Ο πρόεδρος της Κίνας, Χου Ζιντάο έφτασε την Κυριακή στη Βιέννη για επίσημη επίσκεψη, πριν από την κρίσιμη συνάντηση της G20 στις Κάννες, στις 3 και 4 Νοεμβρίου.

Ωστόσο ο αντιπρόεδρος Οικονομικών της Κίνας Ζου Γκουανγκιάο υποβάθμισε τις ελπίδες για μια εξέλιξη οικονομικής ενίσχυσης του ταμείου, δηλώνοντας ότι μια επένδυση στο EFSF δεν βρίσκεται στην ατζέντα της χώρας. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=322139


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS