Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "G20: Πίεση στην ΕΕ για «φρένο» στην κρίση"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Το κύριο συμπέρασμα που η Γερμανία κι όλες οι πλεονασματικές χώρες μοιάζουν να αγνοούν επιδεικτικά είναι ότι ο ατέρμονος φόβος του πληθωρισμού που δεν επιτρέπει την τόνωση της εσωτερικής ζήτησης,ώστε να στηριχθεί η ανάπτυξη (μέσω αύξησης εξαγωγών) και για τις πιο αδύναμες οικονομίες, απλά ανακυκλώνει την παγκόσμια ύφεση! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Λόγω της αβεβαιότητας που προκαλούν οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, οι ηγέτες της G20 ενέτειναν τις πιέσεις τους προς την ΕΕ για αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής στις 26 Οκτωβρίου.

Οι πιέσεις από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, την Κίνα, τη Ρωσία και την Αυστραλία, αφορούν την ενεργοποίηση της απόφασης των Βρυξελλών, καθώς υπάρχει «εκνευρισμός και απογοήτευση» για τις καθυστερήσεις.

Ωστόσο το Βερολίνο και το Παρίσι επιχειρούν να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος, ξεκαθαρίζοντας ότι η Ελλάδα κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν πρόκειται να λάβει νέα οικονομική βοήθεια και απαιτώντας από την Ιταλία να επιταχύνει τις διαδικασίες.

Σε αυτό το κλίμα και εν μέσω της ανησυχίας για το ενδεχόμενο μιας νέας οικονομικής κρίσης, οι ηγέτες της G20 εξετάζουν πρόταση του ΔΝΤ για σύσταση νέων μηχανισμών βραχυπρόθεσμης δανειοδότησης για τη στήριξη χωρών που αντιμετωπίζουν ισχυρά οικονομικά σοκ από εξωγενείς παράγοντες. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: CITYPRESS
http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=89498


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS