Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνία - "Σωρεία προσφυγών για το χαράτσι μέσω ΔΕΗ"

Τσουνάμι νέων προσφυγών από συλλογικούς φορείς αλλά και μεμονωμένους πολίτες κατακλύζει τα δικαστήρια, με στόχο να πέσει ως αντισυνταγματικό το χαράτσι μέσω ΔΕΗ, ενώ το Συμβούλιο της Επικρατείας δέχτηκε την πρώτη «αυτοσχέδια» προσφυγή που συνοδεύεται από αίτημα πενίας.

Τη συνέταξε, χωρίς τη συνδρομή δικηγόρου, πολίτης με μηνιαίο εισόδημα 361 ευρώ, ο οποίος καλείται να πληρώσει έκτακτο τέλος, ύψους 350 ευρώ, ως ιδιοκτήτης γκαρσονιέρας 48 τ.μ. Επικαλείται οικονομική αδυναμία και ζητεί από το δικαστήριο να του διορίσει τον δικηγόρο που θα τον εκπροσωπήσει, τονίζοντας ότι τα εισοδήματά του είναι πενιχρά και ο φόρος αποτελεί γι' αυτόν υπέρμετρο βάρος που αδυνατεί να πληρώσει.

Είναι απάνθρωπη και ατιμωτική η τιμωρία διακοπής του ρεύματος και ειδικά όταν γίνεται μέσα στο χειμώνα, αναφέρει στην προσφυγή του. Η ηλεκτρική ενέργεια είναι κοινό αγαθό και ο νέος φόρος είναι εκβιαστικός, παράνομος και αντισυνταγματικός.

Στο μεταξύ, το παράδειγμα της προσφυγής στα δικαστήρια ακολουθεί -μετά τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ) και το σωματείο «Ελληνες Φορολογούμενοι»- ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας, ο οποίος στρέφεται κατά της απόφασης του υπουργού Οικονομικών για την επιβολή του τέλους. Το στοκ των προσφυγών εμπλουτίζεται και από τέσσερις ακόμη αιτήσεις ιδιοκτητών ακινήτων στον Πειραιά, την Κυψέλη και την περιοχή Αττικής. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=322160


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS