Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS - Blogs - "Οι επόμενες κινήσεις Σαμαρά μετά την συνάντηση με τον Παπούλια"

Του Μενέλαου Τασιόπουλου

Καθόλου τυχαία δεν εκτιμάται η κίνηση του να ζητήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας , από τον Α. Σαμαρά, μόλις ανακοινώθηκε από τον Γ. Παπανδρέου η πρόθεση να πάει τη χώρα σε δημοψήφισμα , για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Η αντίληψη που έχει σχηματισθεί από τις πρώτες συσκέψεις στη Συγγρού, όπου και τα γραφεία διοίκησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι ότι το δημοψήφισμα είναι επικίνδυνο και μπορεί να οδηγήσει σε πολύ προβληματική θέση την Ελλάδα. Ορατός ο κίνδυνος χρεοκοπίας, αφού η επαναγορά ομολόγων και το haircut, δεν θα προχωρούν , θα υπάρξει γενική σύγχυση στην Ευρώπη , ως προς το τι θα κάνει η Ελλάδα, ενώ ένα «όχι» στη λάθος σύμβαση , θα οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ.

Στο σκεπτικό αυτό και μπροστά στις ραγδαίες και τυχοδιωκτικές εξελίξεις που αποφάσισε ο Πρωθυπουργός , ο Α. Σαμαράς θα προσπαθήσει να πείσει τον Κ. Παπούλια ότι για πολιτικούς και συνταγματικούς λόγους θα πρέπει να προηγηθούν οι εκλογές του δημοψηφίσματος. Πρώτον γιατί σύμφωνα με το Σύνταγμα, δεν νομιμοποιείται δημοψήφισμα για δημοσιονομικούς λόγους και ερωτήματα. Δεύτερον γιατί εάν προηγηθούν οι εκλογές θα αποφορτισθεί το δημοψήφισμα, ενώ θα υπάρχει νέα κυβέρνηση με ισχυρή λαϊκή εντολή , να διαχειρισθεί την επόμενη μέρα του, όποια και αν είναι η απάντηση στο ερώτημα που θα θέτει.

Ο Α. Σαμαράς ως μέσο πίεσης προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προς την κατεύθυνση των εκλογών , πιθανότατα θα του θέσει το ενδεχόμενο οι βουλευτές της αξιωματικής και μείζονος αντιπολίτευσης να παραιτηθούν μαζικά συμπαρασύροντας και βουλευτές άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης στην ίδια πρακτική προκειμένου να υπάρξουν εκλογές άμεσα και πολύ πριν τα τέλη Ιανουαρίου , που υπολογίζεται το δημοψήφισμα. Η μαζική παραίτηση βουλευτών δεν σημαίνει αυτόματα και εκλογές , αλλά αποτελεί την πιο ισχυρή πολιτικά πίεση στην κατεύθυνση αυτή, ειδικά όταν συμμετέχουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε μια πρώτη φάση η ΝΔ, ανακοίνωσε από χθες το απόγευμα , ότι δεν θα συμμετάσχει στη συζήτηση που αρχίζει αύριο Τετάρτη, για την ψήφο εμπιστοσύνης.


ΠΗΓΗ: NEWSCODE.GR
http://www.newscode.gr/politikh/story/59514/oi-epomenes-kinhseis-samara-meta-thn-synanthsh-me-ton-papoylia


Share


Tags: BLOGS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS