Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Γερμανία: Ειδικό ταμείο εθνικού χρέους"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Μια πρόταση που έχουμε κάνει, με παραλλαγές, εδώ και αρκετό καιρό και θα μπορούσε με συγκεκριμένες ρυθμίσεις να αποτελεί την μελλοντική βάση διαχείρισης του χρέους, αφού όμως πρώτα αντιμετωπιστεί η άμεση "καταιγίδα" με ριζικές επεμβάσεις κατευνασμού της έλλειψης εμπιστοσύνης των αγορών συνολικά στην Ευρωζώνη μετά το Ελληνικό "κούρεμα". Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Καθώς η αντίστροφη μέτρηση για τη σύνοδο κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου έχει ήδη αρχίσει, σε μια καθοριστικής σημασίας εβδομάδα για την τύχη της Ευρωζώνης, εντείνονται οι φωνές που ζητούν απεγνωσμένα ένα αποφασιστικό σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της κρίσης, με το Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, να δίδει περισσότερες λεπτομέρειες για την πρότασή του σχετικά με τη δημιουργία εθνικών ειδικών ταμείων, που θα αναλάβουν το υπερβάλλον χρέος των χωρών μελών.

Η πρόταση του κ. Σόιμπλε, η οποία έχει κερδίσει τη στήριξη της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελας Μέρκελ, θα μπορούσε να τονώσει την εμπιστοσύνη, εφόσον οι χώρες-μέλη του ευρώ στείλουν ένα σαφές μήνυμα ότι σκέπτονται σοβαρά να περιορίσουν το χρέος τους στο όριο του 60% του ΑΕΠ τους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στο Passauer Neue Presse παρουσίασε λεπτομερώς το σχέδιό του, σύμφωνα με το οποίο οι χώρες-μέλη θα μπορούν να μεταφέρουν το μέρος του χρέους τους που υπερβαίνει το 60% του ΑΕΠ σε ένα ειδικό εθνικό ταμείο και εν συνεχεία να το αποπληρώσουν σε μία περίπου 20ετία, αφού πρώτα δεσμευθούν σε μεταρρυθμίσεις ικανές να διατηρήσουν το επίπεδο του χρέους τους εντός των προγραμματισμένων στόχων.

«Χρειαζόμαστε ένα τέτοιο ταμείο σε κάθε χώρα της Ευρωζώνης. Κάθε χώρα θα τοποθετεί σε αυτό το ταμείο το μέρος του χρέους της που υπερβαίνει το 60% του ΑΕΠ της και θα μπορεί να το αποπληρώνει από τα φορολογικά της έσοδα. Σε έναν ορίζοντα 20 ετών, το χρέος θα πρέπει να μειωθεί στο 60%», είπε χαρακτηριστικά. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2102255


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS