Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "«Τρέχουν» για έσοδα εν μέσω ύφεσης και φοροδιαφυγής"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Όσο βαυκαλίζονται ότι οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις θα αρκούσαν για να ανακόψουν το διπλασιασμό της ύφεσης ή ότι ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός θέλει πολύ χρόνο για να ξεπεράσει τις αγκυλώσεις (είναι φυσικό όταν δεν υπάρχει σχέδιο και πολιτική βούληση), είναι βέβαιο ότι κανείς δημοσιονομικός στόχος δεν πρόκειται να επιτευχθεί. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Αγώνα δρόμου για τα έσοδα και την επίτευξη του στόχου του ελλείμματος στο 9% του ΑΕΠ δίνει το υπουργείο Οικονομικών χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιο ότι ο στόχος θα επιτευχθεί παρά τα σκληρά μέτρα που έχουν ληφθεί τους προηγούμενους μήνες και εφαρμόζονται στην πλήρη τους μορφή.

Αρμόδιοι παράγοντες στο υπουργείο Οικονομικών εκφράζουν την ανησυχία τους για την εξέλιξη των εσόδων καθώς όπως διαπιστώνουν, οι εισπράξεις από τον ΦΠΑ είναι περιορισμένες παρά το φοροκυνηγητό και παρά τις διευκολύνσεις που έχουν παρασχεθεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες. Η φοροδιαφυγή είναι ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το υπουργείο Οικονομικών, το άλλο και ίσως πολύ πιο σοβαρό είναι η παρατεταμένη ύφεση που οδηγεί σε καθημερινά λουκέτα μικρές αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις.

Άλλωστε η ύφεση απεικονίζεται και στο ρυθμό αύξησης των εσόδων νομικών προσώπων στον κρατικό προϋπολογισμό που για πρώτη φορά το πρόσημο είναι αρνητικό.

Το υπουργείο Οικονομικών προς το παρόν δεν συζητά νέα μέτρα, όμως είναι σχεδόν βέβαιο ότι αν συνεχιστεί αυτή η εικόνα των Δημοσίων εσόδων να παραπαίουν είναι πολύ πιθανόν να βρεθούν για πολλοστή φορά οι φορολογούμενοι αντιμέτωποι με νέα φορολογική λαίλαπα. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=434177


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS