Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Η ΕΚΤ μειώνει σήμερα το επιτόκιο του ευρώ"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Η σταδιακή μείωση του επιτοκίου της ΕΚΤ που δεν αποκλείεται μέσα στο 2012 να πλησιάσει στο 0,5% αποδεικνύει αυτό που δεν ήθελαν να παραδεχτούν ο Τρισέ και οι περιούσιοι υποστηρικτές του. Ότι σε καιρό κρίσης αν επικεντρωθείς αποκλειστικά στο φόβο του πληθωρισμού και δεν συνδυάσεις δομικές διαρθρωτικές αλλαγές βελτίωσης του ανταγωνισμού με τη δυνατότητα χρηματοδοτικής στήριξης δυναμικών αναπτυξιακών πλάνων το αποτέλεσμα θα είναι η πλήρης αφυδάτωση κι ο αργός θάνατος της πραγματικής οικονομίας. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Σε νέα μείωση του επιτοκίου του ευρώ, στο 1% από 1,25% προηγουμένως, προχωρεί σήμερα, σύμφωνα με εκτιμήσεις διεθνών αναλυτών, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ την ίδια ώρα, τα επιτόκια των εγχώριων πιστωτικών ιδρυμάτων έχουν εκτοξευτεί. Σύμφωνα μάλιστα με τη Citi, μέσα στο 2012, το βασικό ευρωπαϊκό επιτόκιο θα κατέλθει περαιτέρω, στο 0,50%.

Οι δανειολήπτες οι οποίοι έχουν παλαιά δάνεια κυμαινόμενου επιτοκίου και δεν έχουν προχωρήσει σε αναχρηματοδότηση (και επομένως η τράπεζα δεν έχει προχωρήσει σε ανατιμολόγηση), θα ευνοηθούν από την εξέλιξη αυτή, καθώς θα δουν τη μηνιαία τους δόση να μειώνεται. Ιδιαίτερα θετική εξέλιξη είναι η μείωση του βασικού ευρωπαϊκού επιτοκίου, για τους δανειολήπτες που έχουν λάβει δάνειο συνδεδεμένο με το επιτόκιο της ΕΚΤ, αφού το περιθώριο (spread) πριν από την κρίση ήταν 1% ή και μικρότερο. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=112781357


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS