Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Απαισιόδοξο το Βερολίνο για τη Σύνοδο Κορυφής"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Αν η απαισιοδοξία των Γερμανών αξιωματούχων έγκειται στο ότι έστω και καθυστερημένα και από αντίρροπα κίνητρα κάποιοι στην Ε.Ε. αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι οι μονομέρειες μας οδηγούν ταχύτατα στο... Ζάλογγο, ίσως αυτό να είναι ένα πρώτο ελάχιστο σημάδι ελπίδας για τη συνοχή και την επιβίωση της Ευρωζώνης! Οψόμεθα!! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Απαισιόδοξο εμφανίζεται το Βερολίνο στην προοπτική η Σύνοδος Κορυφής που ξεκινά αύριο στις Βρυξέλλες να φθάσει τελικά σε συμφωνία.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Reuters κυβερνητικός αξιωματούχος, η γερμανική απαισιοδοξία οφείλεται στην αίσθηση που αποκομίζει το Βερολίνο ότι μερικές κυβερνήσεις δεν φαίνεται να αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης!

«Από τις πολλές συζητήσεις που είχαμε τις τελευταίες ημέρες, έχουμε την εντύπωση ότι πολλοί από τους πρωταγωνιστές δεν έχουν ακόμη καταλάβει πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση», είπε ο κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters διατηρώντας την ανωνυμία του.

Τη δυσθυμία του Βερολίνου, δεν φαίνεται να διασκέδασαν ούτε οι δηλώσεις του αμερικανού υπουργού οικονομικών Τίμοθυ Γκάιτνερ που μετά τη συνάντησή του με τον γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Μπαρουέν στο Παρίσι σημείωσε: «Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη σε όσα κάνουν ο Γάλλος πρόεδρος και ο υπουργός (οικονομικών), σε συνεργασία με την Γερμανία για να χτίσουν μια πιο δυνατή Ευρώπη».

Η δήλωση του γερμανού αξιωματούχου -που χαμήλωσε τον πήχυ των προσδοκιών για μία δυναμική λύση στην Σύνοδο Κορυφής της Παρασκευής καταλογίζοντας μάλιστα σε άλλες κυβερνήσεις της ευρωζώνης αδυναμία κατανόησης της κρίσιμης κατάστασης- είχε άμεσες επιπτώσεις στο ευρώ, η ισοτιμία του οποίου υποχώρησε στα 1,3377 δολάρια, χάνοντας τα κέρδη που είχε νωρίτερα αποκομίσει.


ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63586078


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS