Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Ρήγμα στην Ευρώπη, εκτός η Βρετανία"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Με τη Βρετανία σε ρόλο "Ελβετίας", την ΕΚΤ να παραδέχεται τη λάθος αντιληθωριστική πολιτική αλλά να μην παρεμβαίνει δυναμικά στις αγορές και η δημοσιονομική πειθαρχία χωρίς αναπτυξιακό πλάνο να μην πείθει κανέναν, οι Ευρωπαίοι ηγέτες μοιάζουν εγκλωβισμένοι σε μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία περιθωριοποίησης της Ευρωζώνης και συνολικά της Ε.Ε.. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Η κρίση χρέους στην ευρωζώνη οδήγησε στο πρώτο σοβαρό ρήγμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση αφού οι μαραθώνιες διαβουλεύσεις των ηγετών μέχρι τις 5.00 σήμερα τα ξημερώματα δεν οδήγησαν σε συμφωνία μετά την άρνηση της Βρετανίας να συμφωνήσει στην αλλαγή των Συνθηκών της ΕΕ για αυστηρότερη δημοσιονομική πειθαρχία.

Από κοντά και η Ουγγαρία, ενώ η Σουηδία και η Τσεχία ανακοίνωσαν ότι θα θέσουν το θέμα στα Κοινοβούλιά τους. Έτσι, το θέμα της αλλαγής των Συνθηκών θα προχωρήσει με τους «23» της ΕΕ.

Σε συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της μαραθώνιας Συνόδου, ο Νικολά Σαρκοζί, τόνισε ότι η αλλαγή των Συνθηκών με συναίνεση των «27» δεν κατέστη δυνατή -μολονότι ήταν επιθυμητή- λόγω της βρετανικής θέση.

Ο ίδιος σημείωσε ότι 23 χώρες- μέλη θα προχωρήσουν σε μία διακυβερνητική Συνθήκη, μετά τις «απαράδεκτες απαιτήσεις» της Βρετανίας.

Εξειδικεύοντας είπε ότι η Βρετανία πρότεινε να εξαιρεθεί από συγκεκριμένους δημοσιονομικούς κανόνες, κάτι που δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτό, καθώς η έλλειψη κανόνων προκάλεσε τα τωρινά προβλήματα.

«Θα σώσουμε μόνοι μας το ευρώ» δήλωσε ο Σαρκοζί. Σε ερώτηση δημοσιογράφων αν οι εξελίξεις τελικά οδηγούν σε ΕΕ δύο ταχυτήτων, απάντησε εκνευρισμένος: «Εμείς απλά προσπαθήσαμε να σώσουμε το νόμισμά μας».

Ο Γάλλος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η νέα Συνθήκη θα είναι έτοιμη μέχρι τον προσεχή Μάρτιο. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: CITYPRESS
http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=91870


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS