Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ - Διεθνή - "«Πούτιν κάνε ξανά εκλογές»"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Έγινε απότομα νοσταλγός του Σοβιετικού παρελθόντος μεγάλο μέρος των Ρώσων ή όντως πρόκειται για ένα ακόμα παιχνίδι διεθνής στρατηγικής με φόντο τη διαφθορά και τους δημοκρατικούς περιορισμούς του καθεστώτος Πούτιν; Οι εξελίξεις θα δείξουν, αν και η εσπευσμένη ανάμιξη των ΗΠΑ γεννά εύλογα ερωτήματα! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Μία ακόμα κινητοποίηση κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν διοργανώνουν το Σάββατο στη Μόσχα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, με στόχο να πιέσουν ακόμα περισσότερο τον Ρώσο πρωθυπουργό να δεχθεί την επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας.

Στόχος, να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 30.000 άτομα. Οι Αρχές επέτρεψαν την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης, ωστόσο, η παρουσία αστυνομικών τους δρόμους της πρωτεύουσας -όπως τουλάχιστον μεταδίδει ο ανταποκριτής του BBC- είναι εντονότερη από ποτέ.

Το θέμα των ρωσικών εκλογών και του τοπίου που διαμορφώθηκε μετά την «κουρεμένη» νίκη του Πούτιν απασχολεί ιδιαίτερα τον βρετανικό Economist.

«Τα πρώτα ρήγματα εμφανίστηκαν» γράφει στο πρωτοσέλιδό του σχετικά με την «Ρωσία του Πούτιν».

«Μπορεί να πέρασαν 20 χρόνια από την κατάρρευση του συστήματος, όμως οι εκλογές έδειξαν πόσο δύσκολο είναι για τη χώρα να ξεπεράσει το Σοβιετικό παρελθόν» σχολιάζει.

«Η αντίδραση των πολιτών σε ένα μάλλον αυταρχικό, μονοπωλιακό καθεστώς είναι κομμάτι της σοβιετικής κληρονομίας που βρίσκει έδαφος στην έλλειψη εναλλακτικών προτάσεων και όχι τόσο στην κοινή επιθυμία για αλλαγή» γράφει το περιοδικό και συνεχίζει:

«Ενώ η ιδεολογία πλέον δεν υπάρχει, όλοι οι μηχανισμοί για τη διατήρηση της εξουσίας είναι στη θέση τους. Οι κεντρικοί θεσμοί, όπως η Αστυνομία, οι δυνάμεις ασφαλείας, τα δικαστήρια, τα μέσα ενημέρωσης και η Παιδεία χρησιμοποιούνται από γραφειοκράτες που επιθυμούν να κρατήσουν την εξουσία τους.» (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=434199


Share


Tags: ΔΙΕΘΝΗ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS