Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική - "Παπαδήμος: «Μεγάλο βήμα προς τη δημοσιονομική σύγκλιση και ενοποίηση της ευρωζώνης»"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Πόσο μεγάλο βήμα και προς τις δυο κατευθύνσεις είναι μια απόφαση που δεν περιλαμβάνει ξεκάθαρες προτάσεις για την άμεση αντιμετώπιση της κρίσης εμπιστοσύνης στην Ευρωζώνη που εκτινάσσει τα.επιτόκια δανεισμού των πάντων και δεν ασχολείται με τους παραγωγικούς ανορθολογισμούς και τις αντιφάσεις της Ευρώπης που την κάνουν ευάλωτη στο διεθνή ανταγωνισμό; Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

«Μεγάλο βήμα προς τη δημοσιονομική σύγκλιση και ενοποίηση της ευρωζώνης» χαρακτήρισε τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος από τις Βρυξέλλες, διευκρινίζοντας πως η Ελλάδα θα ασκήσει δημοσιονομική πολιτική σύμφωνα με τους νέους κανόνες που υιοθετήθηκαν όταν ολοκληρώσει με επιτυχία το οικονομικό της πρόγραμμα και φτάσει στο επίπεδο του μηδενισμού των ελλειμμάτων.

«Οι αποφάσεις που ελήφθησαν αποτελούν σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης της κρίσης καθώς επίσης βήματα που αφορούν στο να αποφευχθούν οι επαναλήψεις τέτοιων φαινομένων στο μέλλον», υπογράμμισε ο κ. Παπαδήμος σε συνέντευξη Τύπου, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε και τόνισε ότι σε συνδυασμό τα πολύ σημαντικά μέτρα που υιοθέτησε την Πέμπτη η ΕΚΤ θα συμβάλουν στη στασιαδή αποκλιμάκωση της κρίσης.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα της χώρας μας είπε ότι «υπάρχει πρόγραμμα τριετίας που πρέπει να ολοκληρώσουμε επιτυχώς» και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις εξήγησε ότι τα μέτρα που ενδέχεται να είναι αναγκαία για το 2013-2014 θα εξειδικευτούν περαιτέρω κατά την ολοκλήρωση του δεύτερου προγράμματος, η διαμόρφωση του οποίου θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα, με την άφιξη της τρόικας στην Αθήνα, και θα ολοκληρωθεί στις αρχές Ιανουρίου.

Σημείωσε πάντως ότι «αν τα ήδη ψηφισθέντα μέτρα εφαρμοστούν, δεν θα είναι αναγκαία νέα, συμπληρώνοντας όμως ότι η οικονομία λειτουργεί στην αβεβαιότητα». Πρόσθεσε τέλος ότι η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου είναι διασφαλισμένη και δεν τίθεται σε αμφισβήτηση.

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό εκτίμησε ότι «εφόσον υλοποιηθεί, και μπορεί να υλοποιηθεί, καθώς έχει φιλόδοξους αλλά εφικτούς στόχους, θα αλλάξει τη δημοσιονομική εικόνα της χώρας και θα θέσει τις βάσεις για την ανάκαμψη».

Ερωτηθείς αν είναι αποτελεσματική η λειτουργία της νέας κυβέρνησης, απάντησε θετικά, επισημαίνοντας πως μέσα σε αυτόν τον ένα μήνα που πέρασε επιτεύχθηκαν πολύ σημαντικά πράγματα. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=434162


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS