Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - "Αβέβαιη η επιστροφή στις αγορές το 2015"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Θα πρέπει να είναι πολύ αιθεροβάμων κάποιος για να πιστεύει ότι με τα θεωρητικά ψήγματα ανάπτυξης από το 2014 κι ένα χρέος σταθερά γύρω στο 150%, η χώρα θα μπορεί να βγει στις αγορές σε 2-3 χρόνια! Οι αγορές παραμένουν μακροπρόθεσμος στόχος, εφόσον ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις σε κράτος και οικονομία, επιτευχθεί ουσιαστική ανάπτυξη κι υπάρξει κοινωνική συνοχή και κλίμα ελπίδας για έξοδο από την κρίση. Αυτά δεν θα επιτευχθούν με ευχολόγια. Χρειάζεται σοβαρή δουλειά σε όλους τους παραπάνω τομείς αλλά και κεντρικές Ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες που θα δείχνουν ότι υπάρχει αντίληψη των περιορισμών των προγραμμάτων λιτότητας. Αλλιώς σύντομα θα ξανασυζητάμε τα ίδια ζητήματα και τη βιωσιμότητα των χρεών! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...


Εκτεθειμένη σε σημαντικά ρίσκα είναι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αναφέρει η έκθεση της Κομισιόν. Συνολικά, η Ελλάδα θα λάβει έως το τέλος του 2014 το ποσό των 164,5 δισ. ευρώ. Από αυτά, τα 144,7 δισ. ευρώ θα προέλθουν από την Ευρωζώνη και τα άλλα 19,8 δισ. από το ΔΝΤ. Στην έκθεση περιλαμβάνονται αναλυτικά οι χρηματοδοτικές ανάγκες κάθε τριμήνου και οι δόσεις που θα εκταμιεύονται ανά τρίμηνο.

Σε ό,τι αφορά την ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους από την τρόικα (DSA) που παρουσιάστηκε στο Eurogroup της Δευτέρας, προβλέπει ότι μετά το PSI το χρέος ενδέχεται να μειωθεί στο 117% του ΑΕΠ το 2020 (έναντι στόχου 120,5% του ΑΕΠ), αλλά δεν αποκλείεται να φτάσει και στο 145% του ΑΕΠ. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_148_14/03/2012_475689

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS