Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS , NEWS - Blogs - "Παρελθόν το σενάριο της δραχμής, πανικός στο πελατειακό παρακράτος"

Του Κώστα Στούπα

Μετά τις πληρωμές συντάξεων σε ανθρώπους που έχουν πεθάνει εδώ και χρόνια και τις δεκάδες χιλιάδες συντάξεις «μαϊμού» αναπηρίας, πρόεκυψε και «θηλυκιά» συμμορία του ΙΚΑ.

Η υπόθεση της συμμορίας που είχαν στήσει κυρίως γυναίκες υπάλληλοι του ΙΚΑ, οι οποίες υπεξαίρεσαν μερικά εκατομμύρια ευρώ, δεν αποτελεί εξαίρεση, αλλά τον κανόνα του τρόπου δόμησης και λειτουργίας του ελληνικού δημοσίου.

Αποτελεί τον κανόνα τόσο στο ΙΚΑ όσο και σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα. Αυτό είναι κοινό μυστικό. Όπως κοινό μυστικό αποτελεί πως μέχρι σήμερα κανείς δεν τιμωρείται, όταν συλλαμβάνεται.

Στη Ζάκυνθο αποκαλύφθηκε χθες ότι από τους 700 τυφλούς που εισέπρατταν ανάλογο προνοιακό επίδομα, εμφανίστηκαν οι 100 και από αυτούς οι 60 έβλεπαν.

Δημόσιοι υπάλληλοι αποκαλύπτονται με τραπεζικούς λογαριασμούς εκατομμυρίων και πέφτουν στα «μαλακά» ή τιμωρούνται με επιπλήξεις και τρίμηνες διαθεσιμότητες αν δεν επιβραβεύονται και από πάνω.

Στο βαθμό που άνθρωποι συνηθίζουν να υπερασπίζονται τα δίκαια ή άδικα συμφέροντά τους όλος αυτός ο εσμός του παρασιτισμού και της διαφθοράς θα προσπαθεί να υπερασπιστεί τα κεκτημένα. Αυτός ο εσμός της παρασιτοκρατίας είναι η κυρίαρχη τάξη της Ελλάδας.

Είναι αυτός ο εσμός που προσπαθεί να κρύψει τα κλοπιμαία πίσω από πατριωτικές και σοσιαλιστικές κορώνες, περί ανεξαρτησίας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Ο Κάρολος Μάρξ, το περιγράφει σωστά αυτό στην «Γερμανική ιεδολογία...».

«Όσο περισσότερο οι συνειδητές αυταπάτες της άρχουσας τάξης αποδείχνονται λαθεμένες, κι όσο λιγότερο ικανοποιούν την κοινή λογική, τόσο πιο δογματικά διατυπώνονται και τόσο πιο απατηλή, ηθικολόγα και ιδεαλιστική γίνεται η γλώσσα της κατεστημένης κοινωνίας».

Ας κάνουμε μια αρχή, ενόψει εκλογών, των εκλογών οροσήμου της διάλυσης του πολιτικού σκηνικού της σοβιετικού τύπου πελατοκρατίας της μεταπολίτευσης με το ξήλωμα της διαφθοράς και των συμμοριών που λυμαίνονται την κοινωνία και των εκπροσώπων τους στο συνδικαλισμό και την πολιτική... (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: CAPITAL.GR
http://www.capital.gr/stoupas/?i=i13032012

Share


Tags: BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS