Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS - Άρθρα - "Βάλτε τέλος στις ηλίθιες οριζόντιες περικοπές"

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Το ραντεβού στα τυφλά των κυβερνήσεων με τον προϋπολογισμό συνεχίζεται, αναδεικνύοντας τον παραλογισμό, τον ανορθολογισμό και εν τέλει την αναποτελεσματικότητα των οριζόντιων περικοπών. Τα σχέδια απουσιάζουν, οι προτεραιότητες είναι άγνωστες, οι στόχοι και οι πολιτικές που τους υπηρετούν παραμένουν έννοιες κενές περιεχομένου.
Την ώρα που η πάταξη της φοροδιαφυγής υποτίθεται πως είναι και θα έπρεπε απαραίτητα να είναι από τους πρώτους στόχους, τι κάνει η κυβέρνηση; Στο όνομα της περικοπής των δαπανών κόβει τα κονδύλια και του ΣΔΟΕ, με αποτέλεσμα να μειώνονται οι φορολογικοί έλεγχοι και ο πήχης για τις εισπράξεις από τη φοροδιαφυγή να τοποθετείται χαμηλότερα από πέρυσι.

Αυτό το τυφλό ψαλίδι αποτελεί κορυφαία ένδειξη του ανορθολογισμού με τον οποίο αντιμετωπίζονται τα οικονομικά ζητήματα και υποδηλώνει την αναγκαιότητα να εγκαταλειφθεί η αναποτελεσματική, για να μην πούμε ηλίθια, πολιτική των οριζόντων περικοπών.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις δείχνουν να κινούνται χωρίς πυξίδα, χωρίς προγραμματισμό, χωρίς σχέδιο. Μοναδική μέριμνα είναι η επίτευξη των στόχων που θέτει εκβιαστικά η τρόικα. Όμως, αυτός ο ανορθολογισμός μας οδηγεί κατευθείαν στην αγκαλιά της αποτυχίας, κι αν συνεχιστεί το ίδιο γαϊτανάκι, το μόνο σίγουρο είναι πως θα οδηγηθούμε στην πτώχευση.

Είναι καιρός να μπει ένα τέλος και μάλιστα αποφασιστικό στον ωμό εκβιασμό της τρόικας και στις αποτυχημένες πολιτικές της. Η χώρα δεν αντέχει άλλη λιτότητα και προπαντός δεν αντέχει άλλη βλακεία. Ο δρόμος που ακολουθούμε είναι αδιέξοδος και επικίνδυνος και απτή απόδειξη αποτελεί η περικοπή των δαπανών του ΣΔΟΕ.


ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22793&subid=2&pubid=63629146

Share


Tags: ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS