Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Σήματα... Μορς για νέες περικοπές στους μισθούς

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Υποτίθεται ότι η Ελλάδα αποτελεί μέλος του σκληρού πυρήνα της Ευρωζώνης οπότε οι όποιες συγκρίσεις καλό είναι να γίνονται μέσα σε αυτά τα πλαίσια, αλλιώς να αρχίσουμε παραλληλισμούς με πιο εξωτικούς προορισμούς. Πάντως για να μην ξεχνιόμαστε, το κόστος ανά μονάδα παραγωγής είναι συνδυασμός πολλών παραγόντων πέραν του μισθολογικού. Ασφαλιστικές εισφορές, κόστος ενέργειας και μεταφοράς, εκσυγχρονισμός παραγωγικής γραμμής, κόστος γραφειοκρατίας και διαφθοράς κλπ. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Μονόδρομο λιτότητας με μειώσεις μισθών στην Ελλάδα επιβάλλει η Κομισιόν, η οποία επιμένει ότι η ανταγωνιστικότητα είναι το μείζον πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας. Παρουσιάζοντας χθες στις Βρυξέλλες το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα Ματίας Μορς υπογράμμισε ότι η αναμόρφωση της αγοράς εργασίας με ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και τη μείωση του κόστους εργασίας είναι οι βασικοί στόχοι για την τριετία 2012-2014, παράλληλα με τη δημοσιονομική σταθεροποίηση και την προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων αναπτυξιακού χαρακτήρα.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τη μείωση του κόστους εργασίας, τόνισε ότι «βρισκόμαστε στη μέση του δρόμου» σχετικά με τον στόχο που έχει τεθεί για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση από τη μείωση του κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=112836393

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS