Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - "Δεν αποζημιώνονται ιδιώτες ομολογιούχοι"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Η αρχηγική πορεία Βενιζέλου αρχίζει με την πρώτη ηχηρή αυτοδιάψευση! Η αποζημίωση των μικροομολογιούχων θεωρούνταν ένα ελάχιστο μέσο διατήρησης της αξιοπιστίας των ομολόγων μας, απέναντι στους απλούς πολίτες. Μετά την πρωτοπορία του "πιστωτικού γεγονότος", κατορθώνουμε να αποτρέψουμε δια παντός την πλήρη ανάκτηση της εμπιστοσύνης στα αξιόχρεο των κρατικών τίτλων μας! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Από τα πλέον επίσημα χείλη του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ οι Έλληνες ιδιώτες που αγόρασαν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου από την πρωτογενή αγορά άκουσαν ότι δεν θα λάβουν κανενός είδους αποζημίωση. Συγκεκριμένα θα υποστούν και αυτοί το «κούρεμα» της ονομαστικής αξίας του χαρτοφυλακίου τους κατά 53,5% μέσω του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων.

Ο πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αποκάλυψε ότι έλαβε τη διαβεβαίωση του Ευ. Βενιζέλου πως δεν θα υπάρξει κάποιου είδους αποζημίωση, είτε άμεση, είτε έμμεση, προς τα φυσικά πρόσωπα στην Ελλάδα που κατέχουν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου τονίζοντας ότι στην περίπτωση αυτή θα δημιουργούνταν «προηγούμενο και για άλλες χώρες». (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: CITYPRESS
http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=97597

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS