Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Διεθνή - Ιρλανδία: Δημοψίφισμα για το Δημοσιονομικό Σύμφωνο

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ανεξαρτήτως αν το αποτέλεσμα θα επικυρώνει τελικά το σύμφωνο όπως φαίνεται, θα έπρεπε να αποτελεί δεδομένο κεκτημένο για μια σειρά σημαντικών ζητημάτων να προσφεύγουμε σε δημοψηφίσματα. Η περισσότερη Ευρώπη αν δεν θέλει να αποτελεί έναν άνευρο μηχανισμό κεντρικής διοίκησης θα πρέπει να λαμβάνει σοβαρά υπόψη της τη βούληση των λαών, να διαβουλεύεται, να προσαρμόζεται στις συγκυρίες και τις ιδιαιτερότητες, να αναζητεί αλληλέγγυες, μακροπρόθεσμες λύσεις. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Για τις 31 Μαϊού ορίστηκε το δημοψήφισμα που αποφάσισε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ίμον Γκίλμορ. Οι ψηφοφόροι καλούνται να απαντήσουν «ναι» ή «όχι» σε εδάφιο που θα εισαχθεί στο άρθρο 29.4 του Συντάγματος και θα αφορά την επικύρωση της Συνθήκης. Το ίδιο εδάφιο θα εξουσιοδοτεί το Κοινοβούλιο να ψηφίσει τους σχετικούς νόμους για την εφαρμογή της Συνθήκης.

 Σε ό,τι αφορά τους ψηφοφόρους, η τελευταία δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν στη δημοσιότητα την Κυριακή, δείχνει ότι το 49% των Ιρλανδών θα ταχθεί υπέρ του νέου ευρωπαϊκού δημοσιονομικού συμφώνου, το 33% κατά ενώ 18% είναι οι αναποφάσιστοι. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: CITYPRESS
http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=98763

Share
Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS