Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Σαμαράς: "Χρειάζεται αλήθεια..."

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Οι εποχές των παχυλών ανέξοδων υποσχέσεων που συνοδεύονταν από διάψευση προσδοκιών έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ο τόπος χρειάζεται αλήθειες (ιδεολογικές και πρακτικές) για την αναδόμηση του κράτους και την αναθέρμανση της οικονομίας. Αλήθειες για την επίτευξη κοινωνικής δικαιοσύνης και ασφάλειας στην καθημερινότητα. Αλήθειες για τη θεσμική ανασυγκρότηση του κοινοβουλευτισμού και των κομματικών διαδικασιών. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Το αίτημα για επαναδιαπραγμάτευση, παρά το γεγονός ότι υπάρχει ξεκάθαρη άρνηση της τρόικας, επανέφερε ως βασικό προεκλογικό όπλο ο κ. Αντ. Σαμαράς και σε προεκλογικό ύφος, θέλοντας να σταματήσει την κριτική ότι η Ν.Δ. πλειοδοτεί στην παροχολογία, τόνισε με νόημα: «Χρειάζεται αλήθεια, ειλικρίνεια και σοβαρότητα. Μόνο έτσι θα βγούμε από την κρίση».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., μιλώντας το μεσημέρι της Πέμπτης στο Διαγραμματειακό Όργανο του κόμματος, εμφανίστηκε αποφασισμένος να διαπραγματευτεί σκληρά ώστε να αποφευχθούν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αντιπροτείνοντας περικοπές δαπανών.

Στην πορεία προς τις εκλογές και με εμφανή την προσπάθεια να αυξήσει το ακροατήριο της Ν.Δ. επέμεινε ιδιαίτερα στο μεταναστευτικό ζήτημα., τονίζοντας την ανάγκη «να ανακαταλάβουμε τις πόλεις» και υπερασπίστηκε τα κέντρα φιλοξενίας για τους λαθρομετανάστες αλλά μακριά από τις πόλεις και σε συμφωνία με τις τοπικές κοινωνίες.

Παράλληλα ο κ. Σαμαράς, θέλοντας να ενισχύσει και το φιλολαϊκό προφίλ της Ν.Δ. προανήγγειλε την κατάργηση του χαρατσιού, του ενιαίου τέλους ακινήτων που πληρώνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και την αντικατάστασή του με ένα ενιαίο φόρο για τα ακίνητα. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=450897

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS