Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Διεθνή - BRICS εναντίον ΔΝΤ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Οι ανακατατάξεις στο διεθνές οικονομικό και διπλωματικό επίπεδο είναι δομικές. Οι αναδυόμενες αγορές (Κίνα, Ινδία, Ρωσία κλπ) αναζητούν νέο διευρυμένο ρόλο στο παγκόσμιο "παιχνίδι" και τη λήψη ιστορικών αποφάσεων για το μέλλον του πλανήτη. Η δικιά μας προσέγγιση οφείλει διατηρώντας το σεβασμό. στις παραδοσιακές συμμαχίες να προσβλέπει σε οφέλη με επιλεκτικές επαφές και με τους νέους ισχυρούς παράγοντες! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Κοινό σχέδιο εναντίον των δυτικών οικονομιών επεξεργάζονται από χθες στο Νέο Δελχί της Ινδίας, οι 5 κορυφαίες αναδυόμενες οικονομίες του πλανήτη BRICS, ζητώντας την αλλαγή των κανονισμών παιχνιδιού στο ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα και το εμπόριο γενικά.

Οι Brics ζητούν περισσότερα δικαιώματα ψήφου στις αποφάσεις ΔΝΤ και κατηγορούν τις νομισματικές πολιτικές των ανεπτυγμένων οικονομιών που θέτουν σε κίνδυνο την παγκόσμια οικονομία. Η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ, ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο Κινέζος πρόεδρος Χου Τζιντάο και ο Νοτιοαφρικανός πρόεδρος Τζέικομπ Ζούμα καθώς επίσης ο Ινδός πρωθυπουργός Μαμοχάν Σινγκ, συζήτησαν τη δημιουργία των πρώτων θεσμών για την ενίσχυση των σχέσεών τους.

Οι ηγέτες των κορυφαίων χωρών της αναδυόμενης αγοράς συζήτησαν για την ίδρυση τράπεζας επενδύσεων, με στόχο τη χρηματοδότηση σχεδίων υποδομών και ανάπτυξης και την αλλαγή των κανονισμών παιχνιδιού στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Παγκόσμια Τράπεζα και το παγκόσμιο εμπόριο γενικά. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=135445&catID=4

Share
Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS