Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Η τρόικα ξανάρχεται για να μείνει: Νέα μέτρα σε βάθος τριετίας

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Με χαρακτηριστική καθυστέρηση το μεγάλο στοίχημα της αμέσως επόμενης περιόδου είναι κυρίως η αναδιάρθρωση του κράτους και η περικοπή σπατάλης. Από την επιτυχία του θα κριθεί κι αν θα ξαναμπούμε σε έναν ακόμα φαύλο κύκλο οριζόντιων εισοδηματικών περικοπών. Και τίθεται το μέγιστο ερώτημα! Είναι διατεθειμένο το πολιτικό σύστημα να οργανώσει επιτέλους ένα λειτουργικό εποπτικό κράτος συγκεκριμένου σκοπού; Ή θα κληθεί και πάλι να την πληρώσει ο πολίτης; Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Από αυτή την εβδομάδα ξαναρχίζουν οι επισκέψεις των κλιμακίων της Τρόικας με στόχο να ολοκληρωθούν με την κάθοδο των επικεφαλής στις αρχές Μαΐου. Τα τεχνικά κλιμάκια θα αρχίσουν προκαταρκτικές επαφές με τις υπηρεσίες και τη νέα ηγεσία του υπουργείου οικονομικών, προσπαθώντας να συμφωνήσουν τις βασικές κατευθύνσεις των πρόσθετων μέτρων για τα έτη 2013 & 2014.

Επιπλέον όσο διαρκεί ο έλεγχος και συγκεκριμένα στις 23 Απριλίου θα πρέπει να έχουν αποσταλεί στην eurostat τα «σχεδόν τελικά» στοιχεία για το έλλειμμα του 2011, από τα οποία θα αποφασιστεί και το ύψος των πρόσθετων μέτρων που θα απαιτηθεί ακόμα και μέσα στο 2012. Οι πρώτες ενδείξεις μιλάνε για έλλειμμα πάνω από 24,8 δισεκατομμύρια οπότε το ενδεχόμενο είναι παραπάνω από πιθανό. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=134135&catID=2

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS