Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - ΟΟΣΑ: Η οικονομία της Ευρώπης παραμένει ευάλωτη

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Οι αγορές, μετά το άνοιγμα της κερκόπορτας, αναμένουν το επόμενο Ελληνικό "κούρεμα" και το πιθανό Πορτογαλικό, τη στιγμή που οι Γερμανοί συνεχίζουν να δυσθυμούν ακόμα και για την ουσιαστική αύξηση των μηχανισμών στήριξης, πόσο δε μάλλον για την υπέρβαση των εμμονών στην ατέρμονη λιτότητα. Το πρόβλημα έχει γίνει πρωτίστως πολιτικό παρά οικονομικό! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Οι κίνδυνοι μιας οικονομικής κατάρρευσης έχουν υποχωρήσει, κυρίως λόγω των βελτιωμένων προοπτικών των ΗΠΑ και της Γερμανίας, αλλά η οικονομία της Ευρώπης παραμένει στο μεγαλύτερο μέρος της ευάλωτη, αναφέρει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στην ενδιάμεση έκθεσή του για τις προοπτικές των χωρών-μελών του. 

«Ο κίνδυνος ακραίων γεγονότων μειώθηκε τους λίγους τελευταίους μήνες, αλλά παραμένει μεγάλη η αβεβαιότητα σχετικά με τις προβλέψεις αυτές. Συνεπώς, δεν είναι τώρα η ώρα του εφησυχασμού», αναφέρει στην έκθεση ο κ. Πιερ Κάρλο Παντοάν, επικεφαλής οικονομολόγος του Οργανισμού. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_29/03/2012_435312

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS