Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Λιγότεροι φόροι και νέα φορολογική κλίμακα

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Λογιστικές παρεμβάσεις όταν χρειάζονται ριζικές τομές! Το "τυρί" είναι η σχετική μείωση των άμεσων φόρων για εισοδήματα άνω των 2χιλ. ευρώ μηνιαίως (όσοι τα διαθέτουν ακόμα). Ταυτόχρονα όμως η "φάκα" αφορά την φορολογική αύξηση για τα χαμηλότερα βαλάντια. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα. Κάποιος που μέχρι πέρσι είχε το αφορολόγητο των 12χιλ. τώρα θα πληρώνει 900 ευρώ φόρο!Αν συνυπολογιστεί κι η έλλειψη πρόβλεψης για μείωση του ΦΠΑ κι η εξάλειψη των φοροαπαλλαγών, δεν πρόκειται να υπάρξει καμιά αναζωογόνηση στην αγορά. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Προσδοκίες για μειώσεις άμεσων φόρων γεννιούνται από το πόρισμα της επιτροπής για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος το οποίο θα αποτελέσει σε μεγάλο βαθμό το πρόπλασμα για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα πρέπει βάσει μνημονίου να είναι ψηφιστεί εντός του Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των άλλων στο πόρισμα προτείνεται η διατήρηση του αφορολόγητου ορίου στις 5.000 ευρώ , ο περιορισμός των κλιμακίων της φορολογίας εισοδήματος από 8 σε 5 και η μείωση του ανώτατου συντελεστή από το 45% στο 40% κινήσεις που θα οδηγήσουν σε σημαντικές φορο- ελαφρύνσεις για εισοδήματα άνω των 22.000 τον χρόνο

Επίσης στο κείμενο περιλαμβάνονται προτάσεις για μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης των επιχειρήσεων, θέσπιση αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, κατάργηση φοροαπαλλαγών και αντικατάσταση τους με επιδόματα και επιβολή ενιαίου φόρου στα ακίνητα σε αντικατάσταση του έκτακτου τέλους ακινήτων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες δε προβλέπεται μείωση των συντελεστών Φ.Π.Α παρά μόνο στην περίπτωση που επιτυγχάνονται οι ετήσιοι στόχοι για τα έσοδα από τον συγκεκριμένο φόρο. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=112842560

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS