Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Διεθνή - Μαθήματα μισαλλοδοξίας στον αμερικανικό στρατό

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Μπορεί η στρατιωτική εκπαίδευση να απαιτεί πολλές φορές και σκληρή διαπαιδαγώγηση (φυσική και διανοητική) που στην καθημερινή ζωή φαντάζει υπερβολική ή μισαλλόδοξη, όμως τέτοια ακραία φαινόμενα δεν αναπαράγουν μόνο στερεότυπα και προκαταλήψεις αλλά κυρίως εξευμενίζουν πράξεις μίσους. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Πριν από ένα μήνα, το υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ αποφάσισε να καταργήσει ένα μάθημα που διδασκόταν στους στρατιωτικούς των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων με τίτλο «Τι Μπορούμε Να Κάνουμε; Πως να Οργανώσετε Μια Επιχείρηση Αντι-Τζιχάντ». Το μάθημα, που διδασκόταν ανελλιπώς επί οκτώ χρόνια, από το καλοκαίρι του 2004, δίδασκε μεταξύ άλλων στους στρατιωτικούς ότι «οι ισλαμιστές μισούν εσάς, την ίδια σας την ύπαρξη κι ό,τι ιδέες αντιπροσωπεύετε και δεν θα δεχτούν ποτέ να συνυπάρξουν μαζί σας».

Για το λόγο αυτό ο εμπνευστής και διδάσκων του μαθήματος, υπολοχαγός Μάθιου Ντούλι, συμβούλευε τους «μαθητές» του στο Στρατιωτικό Κολέγιο στο Νόρφολκ της Βιρτζίνια πως ίσως στο εγγύς μέλλον ο στρατός των ΗΠΑ χρειαστεί να βομβαρδίσει και να ισοπεδώσει πόλεις-σύμβολα των Ισλαμιστών όπως τη Μέκκα και τη Μεδίνα ! (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=457322

Share
Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS