Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - «Πάρτε μέτρα για να έχετε πρωτογενές πλεόνασμα»

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Αν κάποιοι θεωρούν ότι με γραμμή άμυνας την ασαφή καταγγελία - επανεξέταση του μνημονίου χωρίς ισοδύναμα μέτρα για την περικοπή σπατάλης, χωρίς διευκόλυνση της απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων,  χωρίς εμμονή σε στοχευμένες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, η χώρα μπορεί να πετύχει ένα καλύτερο μέλλον εντός ευρώ, τότε μάλλον αποκαλύπτουν την άγνοια τους για μια σειρά οικονομικών και διπλωματικών ζητημάτων. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ο επίτροπος Ρεν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των εαρινών προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είπε ότι δεν συμφωνεί ότι έχουμε κατάρρευση του οικονομικού προγράμματος κι εξέφρασε την άποψη ότι τα προβλήματα της Ελλάδας είναι υπερδεκαετή. Είπε χαρακτηριστικά: «Η χώρα ζούσε για χρόνια πάνω από τις δυνατότητές της». Επιπλέον, εξέφρασε την άποψη ότι θα σχηματιστεί κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το μνημόνιο.

Η συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2011 ήταν πολύ βαθύτερη από ό,τι αναμενόταν. Οι τριμηνιαίοι λογαριασμοί δείχνουν ότι το πραγματικό ΑΕΠ έπεσε κατά 7,5% τους τελευταίους τρεις μήνες του 2011 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010. Για τη χρονιά ως σύνολο το πραγματικό ΑΕΠ εκτιμάται ότι έχει συρρικνωθεί κατά 6,9%. Το 2012 αναμένεται επιπλέον συρρίκνωση, εξαιτίας της σημαντικής πτώσης της εσωτερικής ζήτησης και της υποχώρησης της δυναμικής των εξαγωγών, παραπάνω από ό,τι αναμενόταν.

Το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών χτυπήθηκε από την άνοδο της ανεργίας, τις περικοπές στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα και των φορολογικών μέτρων που θα κρατήσουν την εσωτερική ζήτηση σε τροχιά συρρίκνωσης. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=145634&catID=2

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS