Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Προτείνουν επιστροφή στη δραχμή αλλά εντός της ΕΕ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Οι οικονομολόγοι που προτείνουν τέτοιες λύσεις χωρίζονται σε δυο κατηγορίες. Στους "αυτονομιστές" (δεξιούς κι αριστερούς) που θεωρούν ότι με μια πρόσκαιρη καταιγίδα η χώρα θα γίνει ανταγωνιστική λόγω του υποτιμημένου νομίσματος και σε όσους παίζουν ξεκάθαρα παιχνίδια στήριξης του δολαρίου ως παγκόσμιου αποθεματικού.


Οι δεύτεροι είναι γνωστοί μιντιακοί αστέρες στους όποιους δεν χρειάζεται περαιτέρω αναφορά. Οι πρώτοι πιο θεωρητικοί και ιδεολόγοι παραβλέπουν ή υποτιμούν, τις παραγωγικές ανομοιογένειες της Ελλάδας, την τεράστια εξάρτηση από εισαγωγές και για την επιχειρηματική  λειτουργία, την έλλειψη υγιούς τραπεζικού συστήματος και πολλά άλλα. Κυρίως λησμονούν να διευκρινίσουν ότι σε ένα τέτοιο περιβάλλον οι μεταρρυθμίσεις σε κράτος και οικονομία θα είναι ακόμα πιο επιτακτικές. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

«Η Ελλάδα θα έπρεπε να βγει εκτός ευρωζώνης, αλλά να παραμείνει εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Αυτή θεωρεί ως μακροπρόθεσμα καλύτερη λύση για τη χώρα μας ο Κένεθ Ρογκόφ, καθηγητής Οικονομικών στο Χάρβαρντ και πρώην επικεφαλής οικονομολόγος στο ΔΝΤ.

«Αυτό θα επέτρεπε στην οικονομία της Ελλάδας να υιοθετήσει ξανά τη δραχμή ως το επίσημο νόμισμα της και, αφού υποτιμηθεί η αξία της έναντι του ευρώ, να κάνει ξανά ελκυστικό τον τουρισμό της στους ξένους ταξιδιώτες», είπε ο Ρογκόφ. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=457319&h1=true

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS