Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS , NEWS - Bogs - Ή αλλάζετε ή σας βουλιάζουμε

Του Γιάννη Πήλιουρα

Η επόμενη μέρα των εκλογών μας βρίσκει όλους σαστισμένους. Άλλους από δέος για το εκλογικό αποτέλεσμα που φέρνει για πρώτη φορά ανατροπές στην κορυφή, άλλους από έκπληξη για τα χαμηλά ποσοστά του δικομματισμού κι άλλους από απογοήτευση αφού ο ελληνικός λαός στρέφεται προς τα άκρα! Όπως όμως κι αν δει κανείς το αποτέλεσμα αυτό, η μεγάλη εικόνα παραμένει. Οι Έλληνες είναι Αγανακτισμένοι!

Όλοι γνώριζαν ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει, αλλά ελάχιστοι είχαν συνειδητοποιήσει πόσο διαφορετική οπτική έχουν οι πολίτες για το διακύβευμα αυτών των εκλογών. Δεν άκουσαν καλά τα συνθήματα των Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα ούτε είδαν τις μούτζες στη Βουλή για τους 300, ένα λαϊκό πανηγύρι που κάποιοι σύντομα διέλυσαν κάτω από τους καπνούς των μολότωφ και των δακρυγόνων.

Κι αν η επιλογή του Έλληνα ψηφοφόρου ήταν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή, κανένας δεν μπορεί να τον κατηγορήσει για ανωριμότητα. Παραμένει ο ίδιος λαός που τόσα χρόνια επέλεγε ΠΑ.ΣΟ.Κ. και στα διαλείμματα Νέα Δημοκρατία. Αυτός που χειραγωγήθηκε και στήθηκε στις ουρές για μια θέση στο Δημόσιο ή για μια εξυπηρέτηση.

Προτού λοιπόν ψηφιστεί το Μνημόνιο Ι & ΙΙ κανείς δεν έκανε τον κόπο να ρωτήσει τον ελληνικό λαό. Κι όταν υπήρξε η απειλή να ερωτηθεί μέσω δημοψηφίσματος, ξαφνικά δημιουργήθηκε η κυβέρνηση Παπαδήμου για να σωθεί η πατρίδα! Μια πατρίδα όμως που αποτελείται από ανθρώπους που δεν ήξεραν τίποτα, ούτε για τους κινδύνους ούτε για τα συμφέροντα που παίζονταν γύρω του!

Κι έφτασε τελικά η ώρα της κάλπης! Η ώρα που ο ελληνικός λαός θα απαντούσε σε όλα τα παραπάνω. Τι περίμεναν άραγε; Όταν δεν υπάρχει το τυράκι των υποσχέσεων για προσλήψεις στο Δημόσιο, όταν όλα συνέτειναν στην περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων των πολιτών χωρίς κάποια τιμωρία των εγκληματιών που μας έφτασαν ως εδώ, δεν καταλαβαίνω γιατί απορούμε!

Αν αύριο ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κάνει το ίδιο λάθος και λειτουργήσει σύμφωνα με την πεπατημένη (άλλα λέω κι άλλα κάνω) θα βρεθεί κι αυτός στον πάτο που έπεσε ο ΛΑ.Ο.Σ. Αν δεν απαντήσει ξεκάθαρα στα διλήμματα ευρώ ή δραχμή, μόνοι μας ή με την Ε.Ε., δε νομίζω ότι θα υπάρξει κάποιος εχέφρων που θα συνεχίσει να πιστεύει στο νέο παιδί! Ο Έλληνας μπορεί να δώσει την ευκαιρία ακόμα και στον Β. Λεβέντη να αποδείξει αυτά που λέει στην πράξη! Με άλλα λόγια, επιστρέφουμε στη βάση της πολιτικής!

Αρκετοί θεωρούν ότι πρόκειται για μια ψήφο τιμωρίας και διαμαρτυρίας για τα δύο μεγάλα κόμματα και αργά ή γρήγορα θα επιστρέψουμε στον παλιό καλό καιρό, με τις κατάλληλες συγχωνεύσεις και συνεργασίες κομμάτων. Μπροστά δηλαδή στην σταθερότητα της χώρας οι πολίτες θα επιλέξουν να εκλέξουν αυτοδύναμο το πρώτο κόμμα. Όμως, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται ορατό, αν συνυπολογίσουμε την απουσία ωριμότητας των πολιτικών αρχηγών που λειτούργησαν αλαζονικά και δεν προσπάθησαν να βρουν μια κοινή συνισταμένη με όμορα κόμματα στα προγράμματά τους.

Υπάρχουν βέβαια κι άλλοι θεσμοί που οφείλουν να αλλάξουν. Οι νόμοι που εφαρμόζονται αφορούν μια πολιτική κατάσταση που φαίνεται να έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Έτσι μεγάλο ποσοστό των πολιτών δεν εκπροσωπείται, ενώ το κομματικοκεντρικό μας πολίτευμα συνεχίζει να φιμώνει την αντίθετη άποψη!

Πώς λοιπόν μπορεί να διασωθεί ένα παλαιό κόμμα απ' αυτό το τσουνάμι; Η απάντηση δεν μπορεί να είναι άλλη από το να πει την αλήθεια εφαρμόζοντας στην πράξη την Αλλαγή Νοοτροπίας! Οι ισορροπίες με το παλιό, η ένοχη σιωπή για τα εγκλήματα του παρελθόντος δεν έχουν θέση στη Νεοπολίτευση όπως αυτή διαμορφώνεται!

Ποιος θα έλεγε όχι σε ένα κόμμα που θα έστελνε στη Δικαιοσυνη τους υπουργούς του κόμματός του, τα κομματικά λαμόγια που έτρεφε μέχρι πρότινος; Πόσο παραπάνω όφελος θα είχε εάν ξαναέβαζε τους συνδικαλιστές του να δουλέψουν, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία να το εκπροσωπούν άξιοι άνθρωποι, με ένσημα και εμπειρία; Ποιος θα αρνιόταν την ψήφο σε ένα κόμμα που οι αποφάσεις του θα ήταν συλλογικές κι όχι μόνο του Ηγέτη-Θεού;

Εάν δεν κατανοήσουν το αποτέλεσμα των εκλογών και δεν εμβαθύνουν πολιτικά προκειμένου να ξεφύγουν από τα εφήμερα διακυβεύματα, δεν πρόκειται να δουν πολιτική νίκη που να μεταφράζεται και σε αξιόπιστη κυβέρνηση. Μέχρι τότε, η Χρυσή Αυγή θα ξεσαλώνει κι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα κάνει όνειρα εξουσίας πάνω στα ερείπια της πατρίδας μας!

Share
Tags: BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS