Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Στη δημοσιότητα η επιστολή Τσίπρα προς την ευρωπαϊκή ηγεσία

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Αυτές οι στομφώδεις Κνίτικες φράσεις!! Η λαϊκή αντίδραση σε μια πολιτική, δεν την απονομιμοποιεί. Τότε θα έπρεπε από το ΄81 να ήμασταν εκτός Ευρώπης! Το κράτος έχει συνέχεια, δεν καταλύεται με τις εκλογές. Θέτει απλώς τη βάση για μια νέα διαπραγμάτευση χρονοδιαγράμματος και προτεραιοτήτων. Γι' αυτό και η καταγγελία έγινε σε δυο μέρες επανεξέταση. Μεταξύ μας Αλέξη, η λέξη τροποποίηση πολιτικών είναι πιο ενεργητική και έπεται της επανεξέτασης που μπορεί και να μην οδηγεί πουθενά! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Η ψήφος του ελληνικού λαού την Κυριακή 6 Μαΐου απονομιμοποιεί πολιτικά το Μνημόνιο που συνυπέγραψαν η κυβέρνηση Παπαδήμου και οι αρχηγοί των κομμάτων που τη στήριζαν, τονίζει στην επιστολή του προς τους κ.κ. Μπαρόζο, Ρομπάι και Σουλτς, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς Αλέξης Τσίπρας.

Η επιστολή κοινοποιείται επίσης, στον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και στον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Αφού σημειώνει πως η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα σε καιρό ειρήνης η οποία το 2012 διανύει το πέμπτο διαδοχικό έτος βαθιάς ύφεσης, ο κ. Τσίπρας τονίζει πως η λιτότητα δε μπορεί με κανένα τρόπο να είναι η θεραπεία στην ύφεση, την ώρα που η εσωτερική υποτίμηση τείνει να οδηγήσει σε κρίση ανθρωπιστική, και για το λόγο αυτό ζητεί όπως επανεξεταστεί ολόκληρο το πλαίσιο της υπάρχουσας στρατηγικής, δεδομένου -όπως επισημαίνει- ότι δεν απειλεί μόνο την κοινωνική συνοχή και τη σταθερότητα στην Ελλάδα, αλλά αποτελεί και πηγή αστάθειας για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
http://www.naftemporiki.gr/elections/story?id=2176620&fb_source=message

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS