Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Στα χέρια του Αλ. Τσίπρα η διερευνητική εντολή

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ο τρόπος με τον οποίο μερικοί αντιμετωπίζουν την προοπτική εξουσίας επιβεβαιώνει ότι αυτή αποτελεί παραισθησιογόνο ακόμα και με μια μικρή μυρωδιά! Ενώ κατέκριναν τη ΝΔ που ζητούσε σχηματισμό ισχυρής μονοκομματικής κυβέρνησης, επί της ουσίας μας λένε ότι δεν μπορούν να αποδεχτούν ούτε την ανοχή του πολιτικού συστήματος και αναζητούν νέα... διευρυμένη λαϊκή εντολή. Αυτά από τους υπέρμαχους της συνεργασίας!


Όσο για τις αναφορές στην απλή αναλογική κάποιος πρέπει να εξηγήσει στον Αλέξη ότι ήδη τα κόμματα, πλην του πρώτου λαμβάνουν τις έδρες αναλογικά (πχ 52 έδρες για 16,8%!). Οι 50 επιπλέον έδρες της ΝΔ θα μοιράζονταν στα εκτός βουλής κόμματα (ΛΑΟΣ, Οικολόγοι, ΔΗΣΥ, Δράση κλπ). Τι ακριβώς θα προσέφερε αυτό στην προοπτική αριστερής διακυβέρνησης; Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται η δεύτερη διερευνητική εντολή. Ο αρχηγός της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μετέβη στις 2.00 το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο σε μια ιστορική επίσκεψη αφού τελευταία φορά που η αριστερά έλαβε ανάλογη εντολή ήταν το 1989 και ο Χαρίλαος Φλωράκης, ηγέτης τότε του «Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου», μίας ιστορικής πλην βραχύβιας συνεννόησης ανανεωτικής και κομμουνιστικής αριστεράς. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63654206

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS