Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - «Λιγότερο ανησυχητική τυχόν χρεοκοπία της Ελλάδας»

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Όσο εμείς αναζητούμε στις πομφόλυγες Τσίπρα "λύση" στις χρόνιες παθογένειες του κράτους και της οικονομίας, κάποιοι άλλοι προετοιμάζονται συστηματικά για όλα τα ενδεχόμενα. Μετά την καταγγελία κι όχι την επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης, μια κατάσταση χωρίς δανεισμό θα ήταν καταστροφικότερη κι από τη δραχμή, με ανάγκη άμεσης περικοπής δημοσίων δαπανών (εισοδήματα, κοινωνικό κράτος) λόγω έλλειψης ρευστότητας ενώ θα παραμέναμε μη ανταγωνιστικοί εντός του σκληρού ευρώ. Αποτέλεσμα η οικειοθελής έξοδο από το ευρώ! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ενδεχόμενη άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας θα ήταν πλέον λιγότερο ανησυχητική από ό,τι πριν από κάποιους μήνες, δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης συνασπισμού της Γερμανίας.

«Οι ανησυχίες για άτακτη χρεοκοπία έχουν περιοριστεί καθώς τα κράτη μέλη της ευρωζώνης δεν κάνουν τίποτα άλλο τους τελευταίους μήνες από το να προετοιμάζονται για ένα τέτοιο ενδεχόμενο», ανέφερε ο Otto Fricke, βουλευτής των Ελεύθερων Δημοκρατών (FPD), μιλώντας στην εφημερίδα Saarbruecker Zeitung. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2176309

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS