Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Διεθνή - Έως 10 δις το πακέτο στήριξης της Κύπρου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Η συνεκτικότερη Κυπριακή οικονομία "έπεσε" κυρίως κάτω από το βάρος της έκθεσης των τραπεζών της στα ελληνικά ομόλογα! Η διστακτικότητα με την οποία Ρωσία και Κίνα αντιμετώπισαν την προοπτική περαιτέρω διμερούς στήριξης (για μονοψήφια ποσά!) είναι αποκαλυπτική της πολιτικής διαχείρισης τέτοιων τοποθετήσεων σε αντιδιαστολή με τις υπερφίαλες προσεγγίσεις για πακτωλό δις που μοιράζεται αφειδώς! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Στα 10 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο ήμισυ του εθνικού της προϊόντος, εκτιμάται, σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο, ότι θα ανέλθει το πακέτο στήριξης της Κύπρου. Η Κύπρος χρειάζεται να καλύψει δανειακές ανάγκες της τάξης του 1,8 δισ. έως τις 30 Ιουνίου, ενώ μια πιθανή βοήθεια μπορεί να είναι ευρύτερη για να καλύψει και δημοσιονομικές απαιτήσεις, δήλωσε στο Ρόιτερς, ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Βάσος Σιαρλή.

Η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος» γράφει σήμερα ότι τα χρήματα που απαιτούνται αναμένεται να υπερβούν τα 6 δισ. ευρώ, ενώ ο «Πολίτης» τοποθετεί το πακέτο στα 10 δισ. ευρώ. Η Κύπρος εκτιμάται ότι υπέβαλε αίτημα βοήθειας προς την ΕΕ, αφότου εξάντλησε τις προσπάθειες να εξασφαλίσει δάνεια από την Κίνα ή την Ρωσία. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63675559

Share
Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS