Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS , NEWS - Blogs - Υποψήφιος για τον ΟΠΑΠ ο Γιάννης Παπαθανασίου

Για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΠΑΠ προορίζεται -σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες- ο πρώην υπουργός Οικονομικών της ΝΔ Γιάννης Παπαθανασίου, που είναι πρώτος επιλαχών βουλευτής της Β' Αθήνας μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Θα κληθεί να αντικαταστήσει τον Γιαννη Σπανουδάκη.

Ταυτόχρονα, τις τελευταίες ώρες φαίνεται ότι προωθούνται εκτεταμένες ανακατατάξεις σε πρόσωπα που στελεχώνουν ΔΕΚΟ και οργανισμούς στους οποίους το Δημόσιο έχει συμμετοχή και διεθνή πρακτορεία μεταδίδουν ειδήσεις για αλλαγές ακόμη και στις Τράπεζες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το capital.gr, επικεφαλής ΔΕΚΟ και τραπεζών, στην προσπάθειά τους να διευκολύνουν τη νέα κυβέρνηση και τους νέους υπουργούς, Γιάννη Στουρνάρα και Κωστή Χατζηδακη, ήδη θέτουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση της νέας κυβέρνησης.

Έτσι:

- Ο Ιωάννης Κουκιάδης υπέβαλε ήδη την παραίτησή του από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο διευθύνων σύμβουλος του ταμείου Kωνσταντίνος Μητρόπουλος προτίθεται να πράξει κάτι ανάλογο.
- Στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου ιδιωτικοποιήσεων συμμετέχει και εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ που δεν μετέχει πλέον στην Βουλή. Το πιθανότερο είναι ότι θα αντικατασταθεί. Υποψήφιος να παραμείνει ίσως και να αναβαθμιστεί είναι ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. στο διοικητικό συμβούλιο Αντώνης Βαρθολομαίος.
-Στη ΔΕΗ: Οι δύο επικεφαλής της Επιχείρησης Αρθούρος Ζερβός και Κώστας Θέος ήταν προσωπικές επιλογές του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και ως εκ τούτου φημολογείται ότι αποχωρούν.

Αλλαγές βρίσκονται επίσης σε εξέλιξη στο επιτελείο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που διαχειρίζεται τα κεφάλαια της ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος. Ήδη διεθνή οικονομικά πρακτορεία μεταδίδουν από την Αθήνα ότι κάποιες από τις αλλαγές σε τράπεζες, όπως η Εθνική Τράπεζα, έχουν αρχίσει να συζητούνται και αναφέρονται μάλιστα ονόματα διοικητικών στελεχών που πιθανώς θα αντικαταστήσουν τα νυν ανώτατα διοικητικά στελέχη.

ΠΗΓΗ: IEFIMERIDA.GR
http://www.iefimerida.gr/news/57266/o-%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CF%80%CE%B1%CF%80

Share
Tags: BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS