Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS , NEWS - Blogs - Με ποιους θα δουλέψει ο Στουρνάρας

Του Φίλιππου Σαρρή

Η επιλογή του Γιάννη Στουρνάρα για τη νευραλγική θέση του υπουργού Οικονομικών, συνοδεύεται από την αυτονόητη επιθυμία του νέου “τσάρου” της οικονομίας, να μετακομίσει δίπλα του στενούς συνεργάτες και τεχνοκράτες που εμπιστεύεται, πολλοί εκ των οποίων έχουν βρεθεί διαχρονικά στο πλευρό του, όπως πρόσφατα στο ΙΟΒΕ.

Ο κ. Στουρνάρας δίνει μεγάλη έμφαση στο επιτελείο που θα τον συνδράμει στο έργο του, και για τον λόγο αυτό εκτιμάται ότι θα προχωρήσει σε εξαιρετικά προσεκτικές επιλογές, τηρώντας τις απαραίτητες πολιτικές ισορροπίες, καθώς και την αναγκαιότητα να υπάρξει εύλογη ποσόστωση ανάμεσα σε ανθρώπους της αγοράς και στελέχη της δημόσιας διοίκησης.

Το ΙΟΒΕ είναι η βασική δεξαμενή στην οποία θα απευθυνθεί ο Γιάννης Στουρνάρας, και ήδη έχει ακουστεί το όνομα του Νίκου Καραβίτη, ενώ ο νέος υπουργός Οικονομικών αναμένεται να αξιοποιήσει και στελέχη της ομάδας εργασίας που ασχολήθηκε με την προετοιμασία της ένταξης της Ελλάδας στην ευρωζώνη, πριν από περίπου μια δεκαετία.

Ο Γιάννης Στουρνάρας θα βρίσκεται σε απευθείας επαφή με το Μέγαρο Μαξίμου, εκεί όπου ρόλο διευθυντή του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού αναμένεται να αναλάβει ο Γιάννης Μουρμούρας, αλλά και με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς έχει πρωτογενή γνώση της οικονομίας, και ξεκάθαρη άποψη για στόχους και προτεραιότητες.


ΠΗΓΗ: STATESMEN.GR
http://www.statesmen.gr/75795/politiki/%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B8%CE%B1-%CE%B4%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AD%CF%88%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%B1%CF%82_28-06-2012.html

Share
Tags: BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS